Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Megszorításokra készül a Fidesz a választás után a DK szerint

Orbán már most Brüsszelnél kuncsorog hitelért, derült ki tegnap.

A Fidesz megszorításokra készül a választás után – mondta a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese annak kapcsán, hogy tegnap kiderült:

Orbán Viktor titokban az Európai Bizottságnál kuncsorog azért a hitelért, amit tavaly áprilisban még személyesen utasított vissza.

Bősz Anett szerdai, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy tavaly a kormány azzal az indokkal utasította vissza az uniós hitelkeret lehívását, hogy a magyar gazdaság elég erős ahhoz, hogy egyedül kikeveredjen a koronavírus okozta válságból. Akkor szakértők arra figyelmezettek, hogy a visszautasítás valódi oka az, hogy Orbán Viktor régóta harcot vív Brüsszel ellen, valamint

„Magyarország akkora korrupciós rátával dolgozik, hogy nem is kaphatnánk ezekből az uniós forrásokból”.

A kormány teljes hátraarcot vezényelt a kérdésben és levelet írt az Európai Bizottságnak, hogy mégis szeretne hozzájutni ehhez a pénzhez – mondta a Pest megyei 1. választókerületben induló ellenzéki jelölt. Szavai szerint az a gond, hogyha a kormány marad, akkor az ország nem jut hozzá a forráshoz.

Ha az uniós hitelkeret nem ál rendelkezésre, akkor Magyarország igen szorult helyzetbe kerül – jelentette ki. Egyedül az ellenzék győzelme vezethet el oda, hogy Magyarország jól kezelje a koronavírus-válságot, jó viszonyt ápoljon a Nyugattal és az uniós hitelkeretet is le lehessen hívni – tette hozzá Bősz Anett.