Időjárás

Akár 20 centi hó is hullhat a folytatásban, itt a pontos térkép

Bűnügy

Megölte ismerősét egy 30 éves férfi Budapesten

Gazdaság

Manipulálták a számítást, hogy egy számjegyű legyen az infláció?

Varga Mihály tájékoztatott, hogy a magyar gazdaság jóval ellenállóbb, mint korábban

RövidenRöviden
Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a Becsei Andrással, a Magyar Bankszövetség elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón a Pénzügyminisztériumban 2020. április 9-én.
Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a Becsei Andrással, a Magyar Bankszövetség elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón a Pénzügyminisztériumban 2020. április 9-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

A magyar gazdaság ma jóval ellenállóbb a válságokkal szemben, mint 2010 előtt

– bohóckodott Varga Mihály a rekord-gyenge forint, a benzinhiánytól pangó töltőállomások, a leálló mezőgazdasági munkák korában, 2021 áprilisában a tizenegy évvel ezelőtti viszonyokra visszamutogatva.

A pénzügyminiszter, aki néhány hete azt magyarázta, hogy Brüsszel miatt 400 forint az euró, ma Tiszafüreden a kutyafelszereléseket gyártó K9-Sport Kft. új, ötezer négyzetméteres gyártó és logisztikai üzemének ünnepélyes átadásán fejtette meg a világot és a kormánya tizenkét éves ténykedését.

Varga Mihály azt állította, a magyar gazdaságpolitika a válság idején is bizonyított; a kormány célja mindig is az volt, hogy a gazdaság több lábon álljon!

F. Kovács Sándor, Jász-Nagykun-Szolnok megye 3-as számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője pedig azt tette hozzá a magasröptű gondolatokhoz, hogy „kiemelte”: példaként szolgál a fiatalok számára is, hogy magyarok hoztak létre egy világmárkát, amellyel a magyar gazdaságot erősítik.

A Nagyvállalati beruházási támogatási programban a kormány több mint 135 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette a K9-Sport Kft. több mint 270 millió forintos gyártókapacitás-bővítő beruházását.

Ezek is érdekelhetnek

Varga Mihály úgy tudja, stabil a költségvetés

Varga Mihály üzent a nyugdíjasoknak: eljött a várva várt nap!

Manipulálták a számítást, hogy egy számjegyű legyen az infláció?

Folytatódik a lejtmenet: 6,5 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom, 3,2 százalékkal az ipari termelés

Megszorításokra készülhet a kormány, de a Fidesz máris „Brüsszelre” és a „baloldalra” mutogat

Kocsis Máté, miután Varga bedöntötte az OTP árfolyamát: az csak a pénzügyminiszter magánvéleménye volt, hogy emelni kell a bankadót