Kész is az első szuperhős-videó: Orbán éjjel már a határon fontoskodott

Előkerült a fekete „baj van” kabát, repkednek a kézfogások, a jelentések, semmi nem marad megtekintés nélkül.

Orbán Viktor miniszterelnök (k) határszemlét tart a csengersimai magyar-román határállomáson 2022. március 16-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (k) határszemlét tart a csengersimai magyar-román határállomáson 2022. március 16-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Megtalálta a kommunikációs stáb Orbán Viktor hangját a kampány hátralevő részére: a Putyin-barát miniszterelnök a háború kirobbanását követő megilletődöttsége után tegnap már a határon illegette magát a jól ismert fekete „baj van” dzsekijében, ezúttal mint a menekültek első számú megmentője.

S amíg Márki-Zay Péter stúdióról stúdióra jár ökörségeket hőbörögni, az ellenzéki szövetségeseit név nélkül gyalázni, vagy éppen a közvélemény-kutatókat és a Telexet szidni, addig Orbán csapata már le is forgatta az első szuperhősös videót:

A csengersimai határátkelőpontról posztolt felvételen a tábornok-kormányfő arról magyaráz, hogy a jövő héten egy nagyobb menekülthullámot várnak, ezért ezt a határátkelőhelyet is meg kell erősíteni!

Közölte, hogy többen fognak dolgozni a csengersimai határátkelőhelyen, ahova most is több ezer ukrán menekült érkezik naponta autókkal Románián keresztül.

Orbán Viktor – miután megtekintette a kihelyezett chipseket és almákat – azt is elmondta, hogy Csengersimán gördülékenyen megy minden, hat sávon folyamatos az áthaladás. „A rendőrök erőiket megfeszítve dolgoznak” – magyarázta, hozzátéve, hogy a vöröskeresztesek a gyermekeseknek nyújtanak a helyszínen segítséget. A civileket véletlenül sem vette a szájára.

A virológus professzor után most hirtelen menekültmentőt játszó Nemzeti Mindenhezokos úgy látja: ha megerősítik az átkelőpontot „a jövő héten is képesek leszünk ugyanilyen hatékonyan dolgozni”.

Kapcsolódó hírek