Orbán Tábornok Elnök Úr bejelentette: napokra a keleti határra költözik

Hogy a következő három napban „megszervezze a jövő hét védekezését”.

Orbán Viktor helikopterről, a saját szemével ellenőrzi, hogy rendben van-e az ukrán-magyar határ.
Orbán Viktor helikopterről, a saját szemével ellenőrzi, hogy rendben van-e az ukrán-magyar határ. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A következő három napban megszervezzük a jövő hét védekezését azért, hogy továbbra is képesek legyünk minden bajbajutottnak segítséget nyújtani – magyarázta Orbán Viktor szerdán délután útban a debreceni laktanya felé.

A kormányfő a Facebook oldalára feltöltött videóban azt mondta, a következő három napban ott fognak dolgozni. Ennek az az oka – folytatta –, hogy a szerda hajnali jelentések szerint már 429 ezer menekült érkezett Magyarországra.

A következő három napban megszervezzük a jövő hét védekezését azért, hogy továbbra is képesek legyünk minden bajbajutottnak segítséget nyújtani.

Posted by Orbán Viktor on Wednesday, March 16, 2022

A háború pedig nem csitul, hanem kiterjed, és ahogy a háború kiterjed, fennáll annak a veszélye, hogy a jövő héten még többen érkeznek majd Magyarországra, és ez óriási kihívás elé állít bennünket – mutatott rá a putyinista magyar kormányfő.

Hozzátette: azért jönnek ilyen sokan, mert most már nemcsak a háború elől, hanem a háborúból is menekülnek.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország eddig minden menekültet el tudott látni, a következő három napban megszervezzük a jövő hét védekezését azért, hogy továbbra is képesek legyünk minden bajbajutottnak segítséget nyújtani” – fogalmazott a miniszterelnök.

Kapcsolódó hírek