Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Döntés, amely minden értelemben a legjobb

Döntés, amely minden értelemben a legjobb

Amikor valaki arra szánja el magát, hogy otthona energiaszükségletének kielégítése érdekében napelemes módszerre vált, akkor nemcsak egy környezettudatos, felelősségteljes döntést hoz, hanem gazdasági értelemben is a legjobb megoldást választja.

A napelemes rendszer a költségoptimalizálás szempontjából is a lehető legjobb opció és egyértelműen jó befektetésnek minősülő döntés.

Egyre elérhetőbb rendszerek

Az ilyen berendezések ára abba az irányba mutat, hogy fokozatosan egyre szélesebb vásárlói rétegek számára is elérhetők lesznek, viszont ezzel együtt is jelentős kiadást jelentenek a beruházás elején.

Egy napelem melletti döntés helyessége a környezettudatos oldal mellett számokkal is könnyen alátámasztható, viszont a számításokhoz szükség van a pontos bekerülési költség meghatározására is. A napelem megtérülését a Solarzone számításokkal is alátámasztja.

Helyszíni felmérés a pontos számítások alapja

A Solarzone-t választó ügyfelek az előzetes egyeztetések, igényfelmérés és helyszíni feltérképezés után egészen pontos kalkulációt kapnak kézhez, amely tételesen tartalmaz minden összetevőt, és amely összegen túl már nincsenek hirtelen felmerülő, rejtett költségek. Ezen ajánlat megérkezése után a döntés is könnyebbé válik, majd a különböző megtérülési kalkulációk is pontosíthatók.

Természetesen nincs két egyforma projekt, minden eset más és más, így az árak is sokféleképpen alakulhatnak, de azért van néhány szempont, amelyek a legtöbb esetben figyelembe vehetők és talán általános sorvezetőként is használhatók az árak meghatározásánál.

Figyelembe veendő szempontok

Amennyiben tudjuk, hogy milyen villanyszámlával lehet nagyjából tervezni egy épülő háznál, vagy visszanézzük egy meglévő épület villanyszámláit, akkor képet lehet alkotni arról, hogy nagyságrendileg milyen teljesítményű rendszerre lesz majd szükség. Ennek tudatában már kicsit pontosítható is a várható bekerülési költség.

További árat befolyásoló tényező, hogy milyen a háztető típusa, és az milyen műszaki állapotban van. Legjobb esetben nincs szükség külön megerősítésekre, a konzolok könnyen elhelyezhetők és rögzíthetők, a tető fedése is korszerű és jó állapotú elemekből épült fel, ezt minden esetben a Solar Zone szakemberei meg is vizsgálják.

Amennyiben valamelyik összetevő nem állja meg a helyét, akkor további munkálatok elvégzése szükséges, de még így is lehet optimalizálni. Például előrehozni egy csak későbbre tervezett tetőfelújítást vagy beépítést és a már új szerkezetre felépíteni a napelem rendszert.

A napelemek elhelyezésénél opció lehet a kertben vagy alsó épületen, garázson történő építés is, ezeknek szintén kihatása van az árra. A jó hír az, hogy ezek a személyes helyszíni felmérés során kiderülnek, így már előre lehet a pontos értékekkel számolni.

További befolyásoló tényezők

Számíthat az is, hogy van-e az épületnél háromfázisú áramszolgáltatás kiépítve, mint ahogy jelentősége lehet az áramszolgáltató személyének is, hiszen adott esetben többféle engedélyezési eljárással, költségekkel is találkozhatunk.

33,48 milliárdért bővítheti Mészáros Lőrinc cége a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet

Tele vannak pénzzel a magyarok, rengeteg állampapírt vásároltunk

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Jöhet az újabb benzinárstop, ekkor dönthet róla a kormány

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint jogos kirúgni valakit a véleményéért