Bűnügy

Pedofil óvodai dolgozóra csapott le a rendőrség Gazdagréten

Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Bűnügy

14 éves beteg gyereket molesztált hónapok óta egy 56 éves férfi Harkányban

Döntés, amely minden értelemben a legjobb

HirdetésHirdetés
Döntés, amely minden értelemben a legjobb

Amikor valaki arra szánja el magát, hogy otthona energiaszükségletének kielégítése érdekében napelemes módszerre vált, akkor nemcsak egy környezettudatos, felelősségteljes döntést hoz, hanem gazdasági értelemben is a legjobb megoldást választja.

A napelemes rendszer a költségoptimalizálás szempontjából is a lehető legjobb opció és egyértelműen jó befektetésnek minősülő döntés.

Egyre elérhetőbb rendszerek

Az ilyen berendezések ára abba az irányba mutat, hogy fokozatosan egyre szélesebb vásárlói rétegek számára is elérhetők lesznek, viszont ezzel együtt is jelentős kiadást jelentenek a beruházás elején.

Egy napelem melletti döntés helyessége a környezettudatos oldal mellett számokkal is könnyen alátámasztható, viszont a számításokhoz szükség van a pontos bekerülési költség meghatározására is. A napelem megtérülését a Solarzone számításokkal is alátámasztja.

Helyszíni felmérés a pontos számítások alapja

A Solarzone-t választó ügyfelek az előzetes egyeztetések, igényfelmérés és helyszíni feltérképezés után egészen pontos kalkulációt kapnak kézhez, amely tételesen tartalmaz minden összetevőt, és amely összegen túl már nincsenek hirtelen felmerülő, rejtett költségek. Ezen ajánlat megérkezése után a döntés is könnyebbé válik, majd a különböző megtérülési kalkulációk is pontosíthatók.

Természetesen nincs két egyforma projekt, minden eset más és más, így az árak is sokféleképpen alakulhatnak, de azért van néhány szempont, amelyek a legtöbb esetben figyelembe vehetők és talán általános sorvezetőként is használhatók az árak meghatározásánál.

Figyelembe veendő szempontok

Amennyiben tudjuk, hogy milyen villanyszámlával lehet nagyjából tervezni egy épülő háznál, vagy visszanézzük egy meglévő épület villanyszámláit, akkor képet lehet alkotni arról, hogy nagyságrendileg milyen teljesítményű rendszerre lesz majd szükség. Ennek tudatában már kicsit pontosítható is a várható bekerülési költség.

További árat befolyásoló tényező, hogy milyen a háztető típusa, és az milyen műszaki állapotban van. Legjobb esetben nincs szükség külön megerősítésekre, a konzolok könnyen elhelyezhetők és rögzíthetők, a tető fedése is korszerű és jó állapotú elemekből épült fel, ezt minden esetben a Solar Zone szakemberei meg is vizsgálják.

Amennyiben valamelyik összetevő nem állja meg a helyét, akkor további munkálatok elvégzése szükséges, de még így is lehet optimalizálni. Például előrehozni egy csak későbbre tervezett tetőfelújítást vagy beépítést és a már új szerkezetre felépíteni a napelem rendszert.

A napelemek elhelyezésénél opció lehet a kertben vagy alsó épületen, garázson történő építés is, ezeknek szintén kihatása van az árra. A jó hír az, hogy ezek a személyes helyszíni felmérés során kiderülnek, így már előre lehet a pontos értékekkel számolni.

További befolyásoló tényezők

Számíthat az is, hogy van-e az épületnél háromfázisú áramszolgáltatás kiépítve, mint ahogy jelentősége lehet az áramszolgáltató személyének is, hiszen adott esetben többféle engedélyezési eljárással, költségekkel is találkozhatunk.

Ez is érdekelhet

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Nagyot drágul a benzin szerdától, mutatjuk

Ismét drágul a benzin szerdán

Hatalmas bónuszt kap minden dolgozó a kecskeméti Mercedes-Benz-gyárban

Napok óta zuhan a forint, ismét készülhetünk a 400-410-es euróra

Két év alatt 564 milliárd forint kár érhette Magyarországot, amiért az oroszoktól vesszük a gázt