„NO WAR” molinóval vonulnak Orbán békemenetelői

Brüsszel már azt a szép magyar nyelvet is elvette.

A Békemenetének résztvevői a Margit hídon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én.
A Békemenetének résztvevői a Margit hídon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Elindult a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány kormányközeli kamuszervezetek által szervezett Békemenet kedden kora délután.

Az MTI azt írja, a Komjádi uszodától a Margit hídon át a Kossuth térig haladó menet indulásakor a gyülekező emberek teljesen megtöltötték a Margit-híd budai hídfőjének környékét és a környező utcákat.

A résztvevők egy kifeszített molinó mögött sorakoztak fel, amelyen a „Békemenet” és putyinista szenioroktól meglehetősen ellentmondásos „NO WAR” felirat szerepel.

Fricz Tamás, politológus, a CÖF-CÖKA kuratóriumi tagja, Széles Gábor vállalkozó, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) tiszteletbeli elnöke, Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája, Semján Zsolt miniszterelnök-helyettes, Stefka István, a Pesti Tv programigazgató-helyettese és alapítója, Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója és ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője (b-j) a CÖF-CÖKA Békemenetén a Margit hídon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én.

Fricz Tamás, politológus, a CÖF-CÖKA kuratóriumi tagja, Széles Gábor vállalkozó, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) tiszteletbeli elnöke, Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája, Semján Zsolt miniszterelnök-helyettes, Stefka István, a Pesti Tv programigazgató-helyettese és alapítója, Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója és ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője (b-j) a CÖF-CÖKA Békemenetén a Margit hídon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én.Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A molinót egyébként ott markolássza az első sorban az a Bayer Zsolt is, aki az orosz háború kitörése előtt néhány nappal még arról hőbörgött, hogy „Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát, ezt egy hülye is tudja”.

Kapcsolódó hírek