Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Nézőpont: az aktív szavazók 70 százaléka Fidesz-sikerre számít áprilisban

Kezdenek belelkesülni a fideszes „közvélemény-kutatók”, éppen úgy, ahogy Tarlós István fényes újraválasztását is naponta megjósolták.

Nézőpont: az aktív szavazók 70 százaléka Fidesz-sikerre számít áprilisban
Fotó: Facebook/Fidesz

Tízből hét aktív szavazó szerint újrázni fog a Fidesz-KDNP április 3-án, erre jutott legalábbis a kormányközeli Nézőpont Intézet abban a felmérésében, melyet március 15-én publikáltak.

Azt írják, Orbánék újabb sikerét a megkérdezett aktív szavazók 70 százaléka prognosztizálja, 15 százalékuk várja az ellenzéki összefogás sikerét, 15 százalék viszont még nem tudja eldönteni, vagy nem válaszolt.

A március 7-9. között lezajlott kutatás szerint az ellenzéki szavazók 37 százaléka számít ellenzéki fordulatra április 3-án, és ugyanennyien készülnek ebből a táborból a Fidesz-győzelemre, 26 százalékuk nem válaszolt vagy még bizonytalan.

Az egyértelmű kormánypárti szavazók 92 százaléka várja Orbánék újabb megválasztását, mindössze 1 százalékuk szerint jöhet kormányváltás, a bizonytalankodók, nem válaszolók aránya 7 százalék volt.

Előző nap a szintén kormányközeliként emlegethető Századvég jött elő egy közvélemény-kutatással, mely szerint közel kétszer annyi magyar szeretné, ha április 3-a után is Orbán Viktor lenne a miniszterelnök, mint ahányan Márki-Zay Pétert látnák ebben a pozícióban.