Belföld

Mészáros Lőrinc a verseny nélkül elnyert állami megbízásokról: „Ezt minden magyar vállalkozó nevében kikérem magamnak”

Kultúra

Szétverték, csikkekkel, sörrel öntötték tele a Keleti pályaudvar zongoráját

Bulvár

66-szor szerepel az Origó címlapján, hogy „Magyar Péter”

Századvég: Orbánt kétszer annyi magyar akarja miniszterelnöknek, mint Márki-Zay Pétert

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostor előtt 2019. október 30-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostor előtt 2019. október 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Közel kétszer annyi magyar szeretné, ha április 3-a után is Orbán Viktor lenne a miniszterelnök, mint ahányan Márki-Zay Pétert látnák ebben a pozícióban – kutatta ki a kormányközeli Századvég.

A felméréshez állítólag a politikai szempontból aktív magyarokat kérdezték, az eredmények 1000 megkérdezett válaszait tükrözik. E szerint a magyarok 62 százaléka örülne, ha újrázna az ország futball- és járványokos vezénylő tábornoka; Márki-Zay Péter miniszterelnökségének a válaszadók 32 százaléka örülne.

A Századvég megjegyezte, Márki-Zay 2021 októberében ugyanebben a szegmensben még 41 százalékos népszerűségnek örvendett, a mostani eredmény 9 százalékpontos csökkenést jelent.

Kiemelték, a budapestiek 52 százaléka szeretné Orbán újrázását, 43 százalékuk viszont kihívóját támogatná. A megyeszékhelyeken, a városokban és a falvakban is Orbán Viktor a népszerűbb a Századvég szerint, ezen bontásban 58, 68, illetve 66 százalékos támogatottsággal bír a jelenlegi miniszterelnök.

Az életkor szerinti bontás azt mutatta, hogy a 18-29 éves szavazók 48 százaléka Orbán Viktor-barát, 41 százalékuk viszont örülne a váltásnak Márki-Zay személyében. A bizonytalan szavazók vetületében Orbánnak 43, az egyesült ellenzék aspiránsának 10 százalékos a támogatottsága.

A politikailag középen állók szegmensében szinte holtversenyt mért a Századvég: itt állítólag 45 százalék szeretné, ha nem lenne változás a miniszterelnök személyét illetően, 44 százalék viszont örömmel venné Márki-Zay Péter vezetését.

Ez is érdekelhet

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Orbán Viktor elutazik

Orbán levélben agitálja szavazásra az EU-n kívül élő magyarokat

Rétvári Bence bejelentette, Magyarországon az emberek 83 százaléka biztonságban érzi magát

Szentkirályi Alexandra lett a Fidesz budapesti elnöke

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták