Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Gyanúsítottként hallgatták ki Tóth Csabát, az MSZP zuglói maffiózóját

Aktivizálta magát a kampány utolsó heteire az ügyészség, ahogy négyévente szokta.

Tóth Csaba, MSZP-s országgyűlési képviselő.
Tóth Csaba, MSZP-s országgyűlési képviselő. Fotó: Facebook/Tóth Csaba

Alig húsz nappal az országgyűlési választások előtt a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken gyanúsítottként hallgatta ki Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőt.

A választások előtt mindig hirtelen megtáltosodó, a Fidesz-KDNP kampányára rádolgozó államszervezet azt írta, korrupciós bűncselekmények miatt nyomoznak a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaélések ügyében, és ennek során pénteken kutatást, lefoglalást végeztek Tóth Csabát érintően, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A megalapozott gyanú lényege szerint 2016-ban Tóth Csaba mint Budapest 14. kerületének országgyűlési képviselője, társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett olyan gazdasági társaságot, amelytől a nyereség felére tartottak igényt.

A gyanúsított tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban a főügyészség az országgyűlési képviselővel együtt, eddig négy személyt hallgatott ki gyanúsítottként.

A Legfőbb Ügyész február 25-én indítványozta Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére, amit az Országgyűlés csütörtökön megszavazott.