Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Bűnügy

Kirúgása után még közel 3 millió forintért tankolt egy férfi a volt munkaadója számlájára

Az Instagramhoz való hozzáférést is korlátozzák Oroszországban

„Szélsőséges szervezetnek” minősítették a fotómegosztó anyacégét.

RövidenRöviden
Az Instagramhoz való hozzáférést is korlátozzák Oroszországban

Miután a múlt héten a Facebookot már betiltották Putyin rothadó diktatúrájában, most az Instagramhoz történő hozzáférést is korlátozta pénteken az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor), arra hivatkozva, hogy az anyacég, a Meta engedélyezte platformjain, hogy a felhasználók az orosz katonák elleni erőszakra buzdítsanak.

A Roszkomnadzor a főügyészség követelése alapján döntött a blokkolásról, miután az bírósági keresetet nyújtott be a Meta Platforms

szélsőséges szervezetnek minősítése és tevékenységének betiltása érdekében, gyűlöletkeltés, ellenségeskedés szítása és erőszakkal fenyegetés címén.

„A vállalat vezetőségének ilyen lépései nemcsak azt a benyomást keltik, hogy a terrorista tevékenység megengedhető, hanem arra is irányulnak, hogy gyűlöletet és ellenségeskedést szítsanak az Oroszországi Föderáció polgáraival szemben” – hordott össze hetet-havat Putyin barbár főügyészsége.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) emellett „gyilkosságra és erőszakra történő nyilvános bujtogatás és terrorista tevékenységben való részvétel” címén büntetőeljárást is indított.

A TASZSZ hírügynökség úgy értesült, hogy az ugyancsak a Meta Platforms tulajdonában álló WhatsApp messenger működését az oroszországi korlátozás egyelőre nem érinti.

A Roszkomnadzor a Meta Platforms másik közösségi szolgáltatásához, a Facebookhoz történő hozzáférést már korábban korlátozta, miután az több olyan orosz oldalt letiltott, amelyen a putyini propagandát terjesztették, többek között arról, hogy Ukrajnában nem véres háború zajlik, hanem csak „különleges katonai művelet”.

Lehet Putyin megölésére buzdítani

A Reuters globális hírügynökség csütörtökön jelentette, hogy a Meta Platforms egyes országokban ideiglenesen engedni fogja az ukrajnai háborúban részt vevő orosz erők elleni erőszakra buzdítást. A hírügynökség, amely céges belső, a moderátoroknak szóló vezetői levelekre hivatkozott, az írta, hogy a Meta azt is engedni fogja ideiglenesen – általános elveivel ellentétben –, hogy Vlagyimir Putyin orosz vagy Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök megölésére buzdítson valaki e közösségi médiumokban.

A tartalom-moderációs elvek módosítására vonatkozó értesülést Andy Stone, a Meta szóvivője megerősítette a The Verge amerikai technológiai weboldalnak. A The New York Times című amerikai napilap úgy értesült, hogy az ideiglenes engedély Örményországra, Azerbajdzsánra, Észtországra, Georgiára, Magyarországra, Lettországra, Litvániára, Lengyelországra, Romániára, Oroszországra, Szlovákiára és Ukrajnára érvényes.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Meghalt Alekszej Navalnij, Putyin legfőbb bírálója

Most érkezett: lezuhant egy orosz katonai szállítórepülőgép 65 ukrán hadifogollyal a fedélzetén

Novák Katalin Katarban lófrál, miközben idehaza a szélnek eresztett pedofilpártolója miatt áll a bál

Meghalt egy magyar túrázó Szlovéniában

Putyin súlyos dolgot állít, ezen sok minden múlhat

Rekordszámú személyes adatot kért ki a magyar kormány tavaly a Facebook-felhasználókról