Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Az Instagramhoz való hozzáférést is korlátozzák Oroszországban

„Szélsőséges szervezetnek” minősítették a fotómegosztó anyacégét.

Az Instagramhoz való hozzáférést is korlátozzák Oroszországban

Miután a múlt héten a Facebookot már betiltották Putyin rothadó diktatúrájában, most az Instagramhoz történő hozzáférést is korlátozta pénteken az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor), arra hivatkozva, hogy az anyacég, a Meta engedélyezte platformjain, hogy a felhasználók az orosz katonák elleni erőszakra buzdítsanak.

A Roszkomnadzor a főügyészség követelése alapján döntött a blokkolásról, miután az bírósági keresetet nyújtott be a Meta Platforms

szélsőséges szervezetnek minősítése és tevékenységének betiltása érdekében, gyűlöletkeltés, ellenségeskedés szítása és erőszakkal fenyegetés címén.

„A vállalat vezetőségének ilyen lépései nemcsak azt a benyomást keltik, hogy a terrorista tevékenység megengedhető, hanem arra is irányulnak, hogy gyűlöletet és ellenségeskedést szítsanak az Oroszországi Föderáció polgáraival szemben” – hordott össze hetet-havat Putyin barbár főügyészsége.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) emellett „gyilkosságra és erőszakra történő nyilvános bujtogatás és terrorista tevékenységben való részvétel” címén büntetőeljárást is indított.

A TASZSZ hírügynökség úgy értesült, hogy az ugyancsak a Meta Platforms tulajdonában álló WhatsApp messenger működését az oroszországi korlátozás egyelőre nem érinti.

A Roszkomnadzor a Meta Platforms másik közösségi szolgáltatásához, a Facebookhoz történő hozzáférést már korábban korlátozta, miután az több olyan orosz oldalt letiltott, amelyen a putyini propagandát terjesztették, többek között arról, hogy Ukrajnában nem véres háború zajlik, hanem csak „különleges katonai művelet”.

Lehet Putyin megölésére buzdítani

A Reuters globális hírügynökség csütörtökön jelentette, hogy a Meta Platforms egyes országokban ideiglenesen engedni fogja az ukrajnai háborúban részt vevő orosz erők elleni erőszakra buzdítást. A hírügynökség, amely céges belső, a moderátoroknak szóló vezetői levelekre hivatkozott, az írta, hogy a Meta azt is engedni fogja ideiglenesen – általános elveivel ellentétben –, hogy Vlagyimir Putyin orosz vagy Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök megölésére buzdítson valaki e közösségi médiumokban.

A tartalom-moderációs elvek módosítására vonatkozó értesülést Andy Stone, a Meta szóvivője megerősítette a The Verge amerikai technológiai weboldalnak. A The New York Times című amerikai napilap úgy értesült, hogy az ideiglenes engedély Örményországra, Azerbajdzsánra, Észtországra, Georgiára, Magyarországra, Lettországra, Litvániára, Lengyelországra, Romániára, Oroszországra, Szlovákiára és Ukrajnára érvényes.

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

Terrortámadás történt Moszkva közelében, sok a halott

Elsöprő fölénnyel nyerte meg az elnökválasztást Putyin: egyelőre szerény 87,34 százalékot írt be magának

Súlyos bejelentést tett az ukrán rendőrség

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik