Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Almát, csokit, szendvicseket küldött a határra a Miniszterelnökség

Nagyvonalú segítség; azt egyelőre nem tudni, hogy ebből mennyit loptak.

Önkéntesek válogatják a külföldről beérkezett adományokat egy gyűjtőtelepen a kárpátaljai Csap határában, ahová megérkezett a magyar kormány tíz kamionból álló humanitárius segélyszállítmánya 2022. március 8-án. Az eddigi legnagyobb, orvosi felszereléseket - köztük lélegeztető gépeket -, tartós élelmiszert és higiéniai termékeket tartalmazó magyar adományt az Ökumenikus Segélyszervezet juttatta el Ukrajnába.
Önkéntesek válogatják a külföldről beérkezett adományokat egy gyűjtőtelepen a kárpátaljai Csap határában, ahová megérkezett a magyar kormány tíz kamionból álló humanitárius segélyszállítmánya 2022. március 8-án. Az eddigi legnagyobb, orvosi felszereléseket - köztük lélegeztető gépeket -, tartós élelmiszert és higiéniai termékeket tartalmazó magyar adományt az Ökumenikus Segélyszervezet juttatta el Ukrajnába. Fotó: MTI/Nemes János

Még csak nem is „saját költségen”, hanem civilek által összeállított ételcsomagokat vitt a magyar-ukrán határon lévő segítségpontokra kedden a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Szalay-Bobrovniczky Vince a barabási határátkelőhelyen az MTI tudósítójának azzal villogott, hogy a hatszáz – ásványvizet, almát, szendvicseket és csokoládét tartalmazó –, előre elkészített ételcsomagot a beregsurányi, a barabási és a lónyai segítségpontokon kapják meg az Ukrajnából érkező menekültek!

Hozzátette, a civil államtitkárság más adománygyűjtő akciókat is elindított, a budapesti felajánlásokat a Katolikus Karitász a következő napokban fogja a határra szállítani.

Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4-es számú választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje azt mondta, a kormányzat, az önkormányzatok, a civil szervezetek, a karitatív szervezetek és a polgárőrség közreműködésével megfeszített munkával zajlik a hazájukat elhagyó menekültek segítése a magyar-ukrán határ mentén.