Bűnügy

Leszámolás? Egymásnak esett két csapat Pécs belvárosában, két férfit elgázoltak – videón az eset

Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

Bulvár

Hadházy: Orbán Ráhel 13 millió forintos karórát és 1 milliós szoknyát viselt

Tüntettek az MTVA-nál: április 3-án a választás Kelet vagy Nyugat, háború vagy béke

Az oroszbarát propaganda miatt vonult ki az ellenzék Orbán állami médiaközpontjához.

Videofelvételről készített kép az Egységben Magyarországért tüntetéséről az MTVA Kunigunda útjai székháza előtt 2022. március 6-án.
Videofelvételről készített kép az Egységben Magyarországért tüntetéséről az MTVA Kunigunda útjai székháza előtt 2022. március 6-án. Fotó: MTI/MTVA

Április 3-án a választás Kelet vagy Nyugat, háború vagy béke, tolvajok vagy tisztességes emberek – mondta Márki-Zay Péter, az ellenzéki pártok „A propaganda fegyver, a hazugság öl” elnevezésű vasárnapi, budapesti tüntetésén.

Az ellenzéki kormányfőjelölt az MTVA székháza előtt tartott, online is közvetített eseményen arról beszélt, hogy amikor 2002-ben a Fidesz nagyon kis különbséggel veszítette el a választást, abból

Orbán Viktor azt a következtetést vonta le, hogy „nem lehet sajtószabadság, mert akkor ő mindig el fog bukni”.

Azzal vádolják az ellenzéket, hogy katonát vagy fegyvereket akar szállítani Ukrajnába – mondta a politikus, aki úgy fogalmazott: Orbán Viktor „szállít fegyvereket Ukrajnába”, mert a 27 uniós vezető között ő is megszavazta az uniós fegyverszállítást, sőt „magyar gépek is részt vesznek a fegyverszállításban”. Hozzátette, arról is hazudoznak, hogy a nem létező Paks 2-nek az „unióban általuk is megszavazott” bojkottja veszélyezteti a magyar rezsicsökkentést.

Nem szabad alábecsülni a kormánypropaganda szerepét, csoda, hogy „12 év agymosás” után igazi esély van arra, hogy leváltsuk „ezer éves történelmünk legkorruptabb” kormányát – érvelt. Ezt azzal folytatta, hogy Magyarországon nincs demokrácia és szerinte nem lesz szabad választás április 3-án, mert nincs demokratikus szabad választás ott, ahol „agymosás folyik 12 éve”. Ha szabad választás lenne, akkor a Fidesz vagy nem jutna be a parlamentbe, vagy az „én becslésem szerint” maximum húsz százalékot kapna – ismertette véleményét.

Az eseményen több más politikussal együtt felszólaló Hadházy Ákos független képviselő azt mondta, a választás előtt újra fel kell hívni a figyelmet arra, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egyszer sem tehette be a lábát az MTVA épületébe.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!