A Kossuth téren fog szónokolni Orbán Viktor március 15-én, a Békemenet is fellép

„Éljen a magyar szabadság!” – cinikuskodott a putyinista kormány államtitkára.

Orbán Viktor miniszterelnök az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott állami ünnepségen a Múzeumkertben 2019. március 15-én.
Orbán Viktor miniszterelnök az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott állami ünnepségen a Múzeumkertben 2019. március 15-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Már szombaton megkezdődnek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából szervezett központi programok. Március 15-én, kedden délután Orbán Viktor a Parlament előtti Kossuth téren mond ünnepi beszédet – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn.

Kovács Zoltán azt írta: megtartotta első ülését a március 15-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, melyben több mint 20 különböző szervezet képviselteti magát. „Az ünnepi előkészületek a megfelelő ütemben zajlanak, és minden adott ahhoz, hogy idén is méltóképp emlékezhessünk meg a márciusi ifjakról” – emelte ki.

A hosszú hétvégére való tekintettel idén már március 12-én, szombaton elkezdődnek az ünnepi programok: a Múzeumkertben koncertek és gasztrovásár várja az érdeklődőket. Ugyancsak szombattól a budai Várban és a Várkert Bazárban családi programokkal és ingyenes kiállításokkal várják az érdeklődőket.

A Kossuth- és Széchenyi-díjakat március 14-én hétfőn adják át.

Március 15-én kedden a hagyományoknak megfelelően zászlófelvonással kezdődnek a programok. Idén – a tavalyi október 23-ához hasonlóan – a szervezők kérésére március 15-én is csatlakozik majd a Békemenet a díszünnepséghez. A nemzeti ünnep délutánján a Kossuth téren Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet – ismertette az államtitkár.

„Éljen a magyar szabadság!” – humorizált Facebook-bejegyzésében az a Kovács Zoltán, akinek a kormányát éppen Putyin seggéből kilógva érte az orosz-ukrán háború.

⚠️ Megtartotta első ülését a március 15-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, melyben…

Posted by Kovács Zoltán on Monday, March 7, 2022

Március 15-e a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete. Munkaszüneti nap 1989-ben volt először, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep.

Kapcsolódó hírek