Belföld

Menczer Tamás ledobta az atomot Magyar Péterre

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

A Kossuth téren fog szónokolni Orbán Viktor március 15-én, a Békemenet is fellép

„Éljen a magyar szabadság!” – cinikuskodott a putyinista kormány államtitkára.

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott állami ünnepségen a Múzeumkertben 2019. március 15-én.
Orbán Viktor miniszterelnök az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott állami ünnepségen a Múzeumkertben 2019. március 15-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Már szombaton megkezdődnek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából szervezett központi programok. Március 15-én, kedden délután Orbán Viktor a Parlament előtti Kossuth téren mond ünnepi beszédet – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn.

Kovács Zoltán azt írta: megtartotta első ülését a március 15-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, melyben több mint 20 különböző szervezet képviselteti magát. „Az ünnepi előkészületek a megfelelő ütemben zajlanak, és minden adott ahhoz, hogy idén is méltóképp emlékezhessünk meg a márciusi ifjakról” – emelte ki.

A hosszú hétvégére való tekintettel idén már március 12-én, szombaton elkezdődnek az ünnepi programok: a Múzeumkertben koncertek és gasztrovásár várja az érdeklődőket. Ugyancsak szombattól a budai Várban és a Várkert Bazárban családi programokkal és ingyenes kiállításokkal várják az érdeklődőket.

A Kossuth- és Széchenyi-díjakat március 14-én hétfőn adják át.

Március 15-én kedden a hagyományoknak megfelelően zászlófelvonással kezdődnek a programok. Idén – a tavalyi október 23-ához hasonlóan – a szervezők kérésére március 15-én is csatlakozik majd a Békemenet a díszünnepséghez. A nemzeti ünnep délutánján a Kossuth téren Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet – ismertette az államtitkár.

„Éljen a magyar szabadság!” – humorizált Facebook-bejegyzésében az a Kovács Zoltán, akinek a kormányát éppen Putyin seggéből kilógva érte az orosz-ukrán háború.

⚠️ Megtartotta első ülését a március 15-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, melyben…

Posted by Kovács Zoltán on Monday, March 7, 2022

Március 15-e a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete. Munkaszüneti nap 1989-ben volt először, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep.

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Magyar Péter ismét beleszállt Gyurcsányban és Orbánba

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében