Belföld

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Gazdaság

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Belföld

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Népszava: többszörösére ugrott az útlevéligénylések száma

RövidenRöviden

Négyszer többen folyamodtak útlevélért a hét elején, mint az előző hónapokban – írja a Népszava a Belügyminisztériumtól kapott adatokra hivatkozva.

A cikk szerint 2019-ben, a COVID előtt átlagosan 1500-2000 darab útlevéligénylés volt naponta Magyarországon, mely 1200-1500-ra csökkent a járvány ideje alatt, majd – miután egy év végén megjelent kormányrendelet szerint csak június végéig használhatók a lejárt okmányok –, 2200-2300-ra emelkedett az igénylések száma.

Február 28-án viszont, napokkal azután, hogy Oroszország lerohanta Ukrajnát, 9800, másnap, március elsején pedig 7200 útlevélkérelem futott be.

A Belügyminisztérium hangsúlyozta, hogy ez az ugrás önmagában nem alkalmas messzemenő következtetések levonására. Ugyanakkor – ezt már nem a BM és a Népszava, hanem mi mondjuk – nyilvánvalóan nehéz különválasztani a megnőtt igényléseket és a szomszédunkban zajló háborút.

A BM szerint nem várható az útlevélkérelmek elbírálásának elhúzódása, megfelelő gyártási kapacitás áll rendelkezésre. A Népszava ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy számos fővárosi okmányirodában csak május végére lehetett időpontot foglalni útlevéligényléshez. A központi okmányirodában legkorábban júniusra, míg a XII. kerületiben már minden hely foglalt, ameddig a rendszer ellát – írták.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Újabb részletek derültek ki Magyar Péter március 15-i megmozdulásáról

Pedofilozós óriásplakátok jelentek meg Orbán Viktor fotójával

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten

Novák Katalin fizetése 5,2 millió forintra emelkedett, és ezért pontosan annyit kell dolgoznia, mint amennyit államfői munkássága ért: nagy büdös semmit

Lehűlés érkezik a jövő héten, visszatérnek a hajnali fagyok

Magyar Péter készül valamire március 15-én