Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Támogatást kapnak a kis benzinkutak, itt vannak a részletek

November óta nyögik az árbefagyasztást, 1 hónappal a választás előtt most a kormány észrevette őket.

Literenként 20 forint támogatást kapnak három hónapon át (márciustól májusig) a kormányzati üzemanyagár-stop miatt rendkívül nehéz helyzetbe került kis benzinkutak – derül ki György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárának Facebook-posztjából.

Minderről egy szerdai kormánydöntés rendelkezik. A kormányzati mentőövért (melyet érthetetlen okokból csak most dobtak oda a kutasoknak, holott 2021 novembere óta sújtja őket az ármaximalizálás – a szerk.) cserében viszont nem tarthatnak üzemszünetet, továbbá meg kell tartaniuk a dolgozóikat.

https://www.facebook.com/gylaszloitm/posts/548756933282513

A kis kutaknak csak személygépjárműveket, motorokat és mezőgazdasági gépeket kell kötelezően kiszolgálniuk, a 3,5 tonnát meghaladó kamionokat és buszokat nem. Az állami, illetve önkormányzati ingatlanban működő üzemanyagtöltő-állomásokat emellett mentesítik a bérleti díj fizetésének kötelezettség alól 2022. március, április és május hónapokra.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy kutak tömege rendelt el valamilyen mennyiségi korlátozást, miután februárban három hónapra meghosszabbította a kormány az üzemanyagár-stopot. Ez olyan nagy kutakat is érintett, mint a Shell és a MOL, utóbbi pont szerdán közölte ezen lépését.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten