Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Mintegy száz benzinkúton korlátozzák már a tankolható üzemanyag-mennyiséget

A szakértő szerint a tarthatatlan helyzet néhány napon belül a mezőgazdasági munkák akadozásához fog vezetni.

Mintegy száz benzinkúton korlátozzák már a tankolható üzemanyag-mennyiséget
Fotó: Pixabay

Országszerte immár mintegy száz üzemanyag-töltőállomáson korlátozzák a kiadható mennyiséget – nyilatkozta a Népszavának Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu szakportált vezetője.

Mindez annak tudható be, hogy a kormány az országgyűlési választás előtt újabb három hónappal meghosszabbította az üzemanyagár-stopot, mely így május 15-ig maximálja 480 forintban a gázolaj és a 95-ös benzin árát. Az intézkedést Orbán Viktor maga jelentette be a hétvégén tartott évértékelőjén.

Bujdosó Eszter szerint a kutak ugyanakkor önállóan dönthetnek a mennyiségi korlátozásról, azt nem tiltja nekik semmi. Hozzátette,

5-10 literes adagokról hallott, de olyan kútról is beszélnek, mely egész napra 60 literben maximálta a kiadható mennyiséget, azt pedig az első hat ügyfél el is tankolta.

Ezek az adagok jellemzően arra elegendők, hogy az autósok eljussanak a következő, még működő töltőállomásig. A kialakult helyzet leginkább a kis kutakat sújtja.

A Népszava cikke szerint a nemzetközi olajár-emelkedés miatti, európai üzemanyag-drágulás folytán Magyarországra járnak tankolni a térségi fuvarozók is, de a szlovák és az osztrák határ túloldalán lakók közül is vannak, akik kannában hordják át a náluk literenként több 10 forinttal drágább üzemanyagot. Emellett, mivel a dízel beszerzési ára is meghaladja a 480 forintos kiskereskedelmi árkorlátot, megjelentek a kutakon a nagyigényű, eddig közvetlenül nagykereskedésből ellátott fogyasztók is.

Bujdosó szerint a kormánydöntés folytán kialakult helyzetet tarthatatlan és alkotmánysértő, ami néhány napon belül a mezőgazdasági munkák országos akadozásához fog vezetni.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz