Baleset

Tartálykocsi és személyautó ütközött Nagybajomnál, egy ember meghalt

Időjárás

Kiadós havazás, ónos eső jöhet a folytatásban, de délen, délkeleten akár 15 fokot is mutathat a hőmérő

Időjárás

Intenzív havazásra figyelmeztet a Közút, néhány órán belül komoly fennakadás lehet ezekben a megyékben

Orbán Viktor előadást tartott a nagyköveteknek: Magyarország biztonsága az első

Hátha erre esetleg maguktól nem gondoltak.

RövidenRöviden
Orbán Viktor kormányfő érkezik a közmédia óbudai székházába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. november 26-án.
Orbán Viktor kormányfő érkezik a közmédia óbudai székházába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. november 26-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor kedden reggel Magyarország nagyköveteinek tartott előadást a következő időszakban előttük álló feladatokról a Külgazdasági és Külügyminisztérium misszióvezetői értekezletén – tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A kormányfő először Szijjártó Péter miniszterrel és a tárca államtitkáraival egyeztetett, majd a nagykövetek előtt az orosz-ukrán háború miatt kialakult válsághelyzetről beszélt.

Nekik is elismételte egyetlen bátran, de annál sűrűbben hangoztatott aktuális szlogenjét, miszerint Magyarország biztonsága az első.

Most mindenkinek, így a magyar diplomáciai karnak is az a legfontosabb feladata, hogy megakadályozza Magyarország belesodródását a háborúba. Magyarország biztonsága az első – szögezte le Orbán Viktor, hozzátéve: hazánk részt vesz a béke megteremtését szolgáló közös európai erőfeszítésekben, de sem fegyvert, sem katonát nem küldünk Ukrajnába, mert azzal magyar emberek életét veszélyeztetnénk.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán „szuverén” Viktor pénteken ismét az azeri elnöknél bokázik

Orbán most jelentette be: megtámadunk valakiket

Gulyás Gergely: továbbra is Gyurcsány Ferenc a főnök

Tiborcz István: „Megtiszteltetés a miniszterelnök vejének lenni”

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

Itt a kormány friss bejelentése