Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Még nekik áll följebb: „A független magyar közmédiát támadja a baloldal” – írta a közmédia

Számításaik szerint az ellenzék nem először ront rá a Hiteles Tájékoztatás Fellegvárára.

RövidenRöviden
Imre Balázs műsorvezető az állami M1 propagandacsatorna stúdiójában.
Imre Balázs műsorvezető az állami M1 propagandacsatorna stúdiójában. Fotó: MTI/Honéczy Barnabás

A Médiatanácshoz és a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul „az ellenzéki politikai támadások miatt” a közmédia – közölte a magyar adófizetők százmilliárdjaiból orbánista, putyinista propagandát gyártó állami médiaszervezet.

A dolog előzménye, hogy hétfőn az egyesült ellenzék bejelentette, az EBESZ-hez fordul, amiért a közmédia és a kormányközeli média „szerepet vállal a putyini háborús propaganda terjesztésében”, valamint „az állami médiában az orosz agresszióval kapcsolatban elferdítik a valóságot, a magyar ellenzéki álláspontokat pedig a szövegkörnyezetükből kiragadva, azok eredeti jelentését teljesen megváltoztatva közlik”.

Erre válaszul Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és az önmagában is komikus „Közmédia Választási Iroda” elnöke, valamint Papp „hírhamisító” Dániel, az MTVA vezérigazgatója közleményben fakadt ki, meglepő keretezést adva a kritikáknak:

„Újból a független magyar közmédiát támadja a baloldal, most az orosz-ukrán konfliktus kapcsán akarják előírni, hogy mi kerüljön a híradásokba.”

A propagandisták azt is írták, számításaik szerint a baloldal „nem először ront rá a magyar közmédiára”: egyszer fizikai erőszakkal, máskor a társutas média segítségével, de van, hogy politikai nyomásgyakorlással kívánnak beavatkozni a szerkesztői munkába, teljes mértékben figyelmen kívül hagyva az amúgy rájuk is vonatkozó törvényi előírásokat.

„Az, hogy a magyar politikai baloldal ebben a feszült helyzetben ismételten a független média intézményrendszerét támadja, teljes mértékben elfogadhatatlan”

– humorizáltak a teljes realitásvesztés komolytalanságában, és azt is hozzátették: a közmédia ellen irányuló „sorozatos nyomásgyakorlási, beavatkozási kísérlet” miatt bejelentést tesznek a Médiatanácsnál és a Nemzeti Választási Bizottságnál is!

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

A fideszes mamelukok elkezdték parancsra siratni Varga Juditot, az ország jelenleg talán legrettenetesebben sorsú asszonyát

Schiffer Andrásnak a Hír TV propagandistája súgta, hogy mit „fog akarni” mondani

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter