Gyurcsány: Szegény Orbán, félreértette a helyzetet, azt hitte, az oroszoknak kellene fegyvert adni

A DK-s szerint „pocsék napjai vannak szerencsétlen embernek”.

Gyurcsány: Szegény Orbán, félreértette a helyzetet, azt hitte, az oroszoknak kellene fegyvert adni
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Némi késéssel Gyurcsány Ferenc is elemezte Orbán Viktor tegnapi, az állami propagandatévében vetített „interjúját”, amiből a DK elnöke többek között azt szűrte le, hogy Orbánnak nem sikerült magabiztosságot sugároznia.

Gyurcsány emlékeztetett, hogy a miniszterelnök az Ukrajnába történő fegyverszállítások ellen azzal érvelt, hogy „azokkal a fegyverekkel esetleg magyar emberekre is lőnek majd, hiszen Kárpátalján magyarok is élnek”.

„Szegény Orbán, félreértette a helyzetet, azt hitte, az oroszoknak kellene fegyvert adni. Nem, nem azoknak. Az EU a hazájukat védő ukrán népnek ad, akik között sok nemzetiségű állampolgár él, köztük magyarok is”

– igazította el a DK-s „csillagbogaramat”, arról is írva, hogy ha Orbán szerint „most nem okosnak kell lenni, hanem egységesnek”, akkor a kormányfő szerint bizonyára rosszak a bevezetett szankciók. „Ő nem bántaná az oroszokat. Ezek szerint nem meggyőzték, hanem legyőzték” Európa „erős emberét” – gúnyolódott Gyurcsány.

Csak most néztem rá a tegnapi Orbán interjúra. Érdemes volt. Na nézzük!A kormányfő erőt és magabiztosságot akar…

Posted by Gyurcsány Ferenc on Monday, February 28, 2022

Posztját azzal zárta, hogy Orbán „egy történelmi ámokfutót támogatott egy évtizedig és szolgálta ki Magyarországot a zsarnoknak”, de szerinte Putyin elvesztette a történelmet, és „magyar barátja is el fogja veszíteni”.

Kapcsolódó hírek