Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

DK: a kormány 12 év alatt sem tudta felzárkóztatni a minimálbért

Miközben a már 12 éve is magasabb cseh, szlovák és lengyel minimálbérek ezen időszak alatt több, mint a duplájukra nőttek.

A kormány 12 év alatt sem tudta felzárkóztatni a magyar minimálbért az uniós államok minimálbéreihez – állítja a Demokratikus Koalíció.

Jánosi-Lesi Ágota, a Pest megye 11. választókörzetében induló ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt hétfői, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a már 12 éve is magasabb cseh, szlovák és lengyel minimálbérek ezen időszak alatt több, mint a duplájukra nőttek.

Hátrébb csúszott a hazai legkisebb fizetés az európai uniós listán!

Az Orbán-kormány 12 éve alatt szinte mindenben Európa sereghajtói lettünk, így a minimálbér kérdésében is. Most sikerült még ezen az eredményen is tovább rontaniuk.A minimálbéresek akárcsak országszerte, úgy Pest megye 11-es választókerületében, Ráckevétől Dabasig is hónapról hónapra, ha nem napról napra élnek.Ezen az ellenzék közös jelöltjei fognak változtatni, és az április 3-ai választás után felálló új kormány szembesíteni fogja Orbánékat a tetteikkel!Kövesd élőben és oszd meg Jánosi-Lesi Ágota, Pest megye 11. választókerületének ellenzéki képviselőjelöltjének online sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, February 21, 2022

Kiemelte, hogy Magyarország egyébként eggyel hátrébb csúszott ezen a listán, mert mára már a pár éve még mögötte álló Litvánia is beelőzte. Az Eurostat adatai szerint a magyar minimálbér így már csak a bolgárt, a románt, és a lettet előzi meg – hívta fel a figyelmet a politikus.

„Orbánék Magyarországa” az a hely, ami visszafelé fejlődik, ahol kilátástalan lett az élet és csak egy szűk, fideszes réteg él jól – jelentette ki.