Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Rengeteg benzinkút csődölhet be az üzemanyagár-stop miatt

De jó esetben is arra kell számítani, hogy mennyiség korlátozások lesznek.

Rengeteg benzinkút csődölhet be az üzemanyagár-stop miatt
Fotó: Pixabay.com

Rengeteg benzinkút-üzemeltető csődölhet be amiatt, hogy a kormányzati árstop miatt nem igazíthatja saját üzemanyagárait a jóval magasabb világpiaci árhoz – írja az Mfor.hu annak kapcsán, hogy már meg is jelent a Magyar Közlönyben a február 15-tel lejáró benzinár-stop május 15-ig történő meghosszabbítása.

A novemberben kihirdetett kormányzati ársapka megtartása várható volt az országgyűlési választást megelőzően. A hírt – ahogy arra szintén fogadni lehetett volna – egyenesen a Nemzet Gondoskodó Atyja, Orbán Viktor jelentette be a hétvégi évértékelőjén, ő jegyzi a hosszabbításról döntő kormányrendeletet is.

Az Mfor.hu szerint az elmúlt hetekben egyre több szakértő és szakmai szervezet is jelezte, hogy rengeteg üzemeltető mehet csődbe amiatt, hogy 480 forintért kell adnia a 95-ös benzin és a gázolaj literjét, holott a kőolaj ára a magasban van, vagyis a kutasok fizetik a kormány kampányra időzített demagóg, kommunista „árstopját”. Egyes szakértők szerint 520-540 forintos fogyasztói ár lenne indokolt, de az ITM friss közleményében is 510-520 forintos literenkénti árat lehet olvasni.

Oldják meg a kutak, ahogy akarják

A Holtankoljak.hu szakportál azt írja, az ársapkát mindennemű változtatás nélkül hosszabbították meg, nincs szó semmilyen kompenzációról, de az áfa- vagy a jövedékiadó-csökkentésről (ami miatt valójában drága az üzemanyag Magyarországon), hanem

„a befagyasztott árakat a töltőállomás tulajdonosoknak kell valahogy megoldani”.

Mint írják, a gázolaj beszerzési ára február 4-e óta magasabb mint 480 forint, a napokban a pedig a benziné is átlépheti ezt.

A kutak tulajdonosaitól nem várható el az, hogy folyamatosan veszteséggel értékesítsenek üzemanyagot, így számítani kell arra, hogy jó esetben mennyiség korlátozások lesznek, viszont az sem kizárt, hogy kényszerűségből jelentős számban fognak kutak bezárni – vetíti előre a szakportál.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten