Politika

Itt a 15 órás részvételi adat, tódulnak az emberek szavazni

Bűnügy

Agyonszúrtak egy pultos nőt Mezőberényben nem sokkal ezelőtt

Bulvár

Botrány az ATV-ben: Magyar Péter kisétált élő adásban az interjúról

Építse otthonát környezetbarát építőelemekből!

A környezetvédelem jelentősége lassan az élet minden területén megjelenik. Nincs ez másként az építőiparban sem. Már számos olyan építőanyag elérhető, melyek nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat, ezáltal egy egészségesebb és biztonságosabb otthon megépítését teszik lehetővé.

https-__naturicagroup.hu_ - 2022 február - Cikk3

Időnk nagy részét házunk falai között töltjük a családunkkal, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen környezetben tesszük. Nem elég ugyanis hogy esztétikus, hanem egészségesnek is kell lennie. Éppen ezért nagyon fontos, hogy milyen építőanyagokat választunk, mert ezzel hozzájárulhatunk az egészséges lakókörnyezet kialakításához.

Modern építőanyagok, környezetbarát otthon

Mivel sok időt töltünk az otthonunkban, így egyáltalán nem lényegtelen, hogy milyen körülmények között tesszük mindezt. A megfelelő beltéri levegőminőség kialakításához sokban hozzájárulnak a jó minőségű alapanyagok. Válasszon olyan termékeket, melyek mentesek a mesterséges adalékanyagoktól. Ezzel megelőzheti az esetleges egészségügyi problémákat, kiküszöbölheti az építőanyagok egészségre káros hatásait.

A szintetikus építőanyagok és a különböző festékek, valamint berendezési tárgyak számos olyan vegyületet tartalmazhatnak, amelyek rossz hatással lehetnek egészségünkre. Mivel nap mint nap hosszú időt töltünk az otthoni környezetben, lényeges szempont a legjobb minőségű anyagok megválasztása. Hosszú távon számos problémát generálhatnak a kipárolgó vegyszerek.

A kender alapú szigetelőanyagok felhasználási lehetőségei

Számos természetes anyag van, melyet megéri építőanyagként is alkalmazni. Ilyen például a farost, a gyapjú, a szalma, vagy a kender. A Naturica Groupnál kapható kender hőszigetelő anyagok alkalmazása is sok területen lehetséges, köszönhetően az építőiparban hasznos tulajdonságainak.

Nagyszerű hő- és hangszigetelő képessége miatt előszeretettel használják, valamint előnye, hogy pozitív hatásait a téli és a nyári időszakban is kamatoztathatjuk. Alkalmazhatjuk lépésálló felületek, padlók kialakításához, kifejezetten alkalmas a különböző szerkezeti hangszigetelésekhez.

Helyettesíthetjük vele például a PVC fóliákat, így egy természetes építőanyagot használhatunk a műanyagokkal szemben. Ugyanakkor nem kell lemondanunk új otthonunk komfortjáról sem.

Miért érdemes foglalkozni a szigeteléssel?

Az, hogy otthonunkat milyen költséggel tudjuk fenntartani a jövőben, sokban meghatározza az, hogy az építés vagy a felújítás szakaszában mennyi figyelmet fordítunk a szigeteléssel kapcsolatos munkálatokra. A világban zajló folyamatokat elnézve bizton állíthatjuk, hogy jelenlegi energiagazdálkodásunk nem fenntartható és nem környezetbarát.

Saját pénztárcánk és a környezetünk megóvása érdekében fontos, hogy otthonunkat előre látó, tudatos módon tervezzük és építsük. Ehhez nélkülözhetetlenek a modern szigetelőanyagok, melyek segítségével természetes módon tehetjük gazdaságosabbá hétköznapjainkat.

Ez is érdekelhet: Rengeteg benzinkút csődölhet be az üzemanyagár-stop miatt

Kapcsolódó hírek

Karácsony Gergely kezdeményezi a főpolgármester-választás megismétlését

Dézsi Csaba András nem nyugszik, ő is újraszámoltatná a szavazatokat

Gyurcsányozva, dollárbaloldalazva jelentette be a kormány, hogy visszavásárolta a ferihegyi repülőteret

Most érkezett! Bezárt egy éttermet a Nébih, súlyos dolgokat találtak

Megszólalt a PENNY: ezért kell olcsóbb import tojást árulniuk

Ismét olajat talált a Mol Magyarországon

Varga Mihály most jelentette be: rengeteg pénz érkezett Magyarországra az uniótól

Berágtak a tojástermelők a Penny Marketre, „kaotikus állapotok” jöhetnek

Vége a választásoknak, máris emelkedik az üzemanyagok ára

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!