Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Sporttörténelem: Magyarország első egyéni olimpiai bajnoka lett a téli játékokon Liu Shaoang

Megnyerte a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyszámát Pekingben.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Liu Shaoang elsőként ér célba a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének döntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 13-án. Mellette a második helyezett orosz Konsztantyin Ivlijev.
Liu Shaoang elsőként ér célba a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének döntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 13-án. Mellette a második helyezett orosz Konsztantyin Ivlijev. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Liu Shaoang megnyerte vasárnap a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyét a pekingi téli olimpián, ezzel ő lett Magyarország első egyéni aranyérmese a téli játékokon.

Az FTC 23 éves gyorskorcsolyázója remekül kapta el a megismételt rajtot, parádés tempóban rótta a köröket, és minden előzési szándékot gond nélkül visszavert – főleg Ivlijev támadta –, így végül történelmi sikert ért el. Ivlijev lett a második, Dubois pedig a harmadik.

A szám világkupagyőztese, a vegyesváltóval pekingi bronzérmes, 1500 méteren hatodik, 1000 méteren pedig két szabálytalanság miatt a mezőny végére sorolt Liu Shaolin Sándor és a vegyes stafétával szintén harmadik helyezett, 1000 méteren még amerikai színekben négy éve olimpiai második Krueger John-Henry egyaránt a negyeddöntőben búcsúzott.

A magyar küldöttség már a harmadik érmét nyerte a kínai fővárosban, ugyanis a vegyesváltó és Liu Shaoang 1000 méteren egyaránt harmadik helyen zárt.

Ez is érdekelhet

Megszólaltak a Liu testvérek, elmondták, miért hagyják el Magyarországot

Országváltást kezdeményeztek az olimpiai bajnok Liu testvérek

Bronzérmes a magyar gyorskorcsolya vegyes váltó a pekingi téli olimpián

Közleményt adtak ki a mentők és az autósport szövetség is a rallybalesetről

Meghalt Dobor Dezső sportriporter

Orbán Viktor kedvenc sportlapja kiállt a gyermekbántalmazó edzők mellett