Ráuszult a fideszes „politológus” egy tanárnőre, válaszul másnap minden diák kék ruhában ment iskolába

Ráuszult a fideszes „politológus” egy tanárnőre, válaszul másnap minden diák kék ruhában ment iskolába
Fotó: Facebook/Varga Bernadett

Senkit nem érhet retorzió a hétfői pedagógussztrájk miatt – szólított fel a DK-s Varga István, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Somogy megye 1. választókörzetében csütörtökön. A politikus a DK Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

„el a kezekkel a pedagógusoktól. Orbánék nem vegzálhatnak senkit sem, főleg nem ilyen utolsó pártállami módszerekkel, listázással, fenyegetéssel”.

Szerinte Orbánnak, Káslernek és az összes felelősnek fel kellene fognia, hogy a pedagógusok nem azért sztrájkolnak, mert nincs jobb dolguk, hanem mert elkeserítő helyzetben vannak „a Fidesz-kormány agymenései” miatt.

Varga István azt is mondta, a kormány 12 év alatt leépítette az oktatást, megszüntette a párbeszédet a pedagógusokkal, a tananyagot a saját középkori nézeteire szabta. Alulfizetett, gúzsba kötött, megfélemlített pedagógusokkal, egyen tankönyvből, túlterhelt diákokkal nem lehet európai jövőt építeni – sorolta.

Fideszes elemző: „hatalmas kudarc” volt a sztrájk

Deák Dániel, a kormány házi segg-szája előzőleg a Facebook-oldalán szállt bele egy sztrájkoló tanárnőbe: követőit azzal igyekezett a pécsi Leőwey Klára Gimnázium pedagógusa ellen hergelni, hogy a nő szerinte „aktív kormányellenes tüntető”, és különben is, kék tincsek vannak a hajában!

Hétfőn reggel néhány iskolában (csupán a tanárok ötöde vett részt rajta, tehát hatalmas kudarc) figyelmeztető sztrájkot…

Posted by Deák Dániel on Monday, January 31, 2022

Válaszul a pedagógus diákjai másnap egységesen kék ruhában mentek iskolába, hogy kifejezzék szolidaritásukat tanárnőjük iránt.

„A tegnap történtek hatására a mai napon a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium kéttannyelvű francia tagozatának valamennyi diákja kék ruhában jött iskolába, hogy ezzel fejezze ki szolidaritását Vatai Éva tanárnővel. (…) Mert büszkék vagyunk a tagozatra és a tanárnőnkre!”

– üzenték a posztban.

A tegnap történtek hatására a mai napon a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium kéttannyelvű francia tagozatának valamennyi…

Posted by Bernadett Varga on Tuesday, February 1, 2022

Kapcsolódó hírek