Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Baleset

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Orbán megszólalt a Putyinnal tervezett újabb randevúja kapcsán

Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostor előtt 2019. október 30-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostor előtt 2019. október 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A jövő heti magyar-orosz csúcstalálkozón Orbán Viktor azt szeretné elérni, hogy Magyarország biztonsága érdekében növeljék meg a gázmegállapodásban rögzített és biztosan szállítandó gáz mennyiségét. A kormányfő a péntek reggeli Kossuth rádiós propagandainterjújában azt is jelezte: tárgyalásai előtt egyeztet mind a NATO-val, mind az Európai Unióval.

Orbán arra az ellenzéki felvetésre, hogy „Putyin odarendelte a magyar miniszterelnököt magához Moszkvába” azzal reagált, hogy a magyar közvélemény állítólag pontosan tudja:

„bennünket nem lehet sehova sem odarendelni”.

Állította: a kormány mindig a nemzeti érdekeket tartja szem előtt a külkapcsolatokban is!

Közölte: a gazdasági kérdések mellett nyilván nem lehet elkerülni, hogy az európai biztonsági helyzetről is beszéljenek. Ebben – folytatta – Magyarország álláspontja teljesen egyértelmű, a békében vagyunk érdekeltek.

Jelezte azt is: Magyarország NATO-tag és tagja az Európai Uniónak is, így minden ilyen tárgyalás előtt egyeztet és koordinál a nyugati szövetségesekkel.

Kapcsolódó friss hírek