Belföld

Pánik a Fideszben: hamarosan újabb Békemenetet hirdethetnek, az is megvan, mikorra

Bűnügy

Beleáll a Fidesz: támogatják, hogy lehessen gyerekekkel erőszakoskodni anélkül, hogy tartani kelljen a gyónáskori kitudódástól

Közlekedés

Megbénul holnaptól Budapest, kezdődik Orbán háromnapos hazaárulás-expója

Meredeken emelkedik a fertőzöttek száma

A kórházban ápoltak, valamint a lélegeztetőgépen lévők száma ugyanakkor csökken.

Fiatal nő gyermekeiről készült fényképeket mutat telefonján a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon ápolt édesanyjának Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban 2021. április 2-án.
Fiatal nő gyermekeiről készült fényképeket mutat telefonján a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon ápolt édesanyjának Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban 2021. április 2-án. Fotó: MTI/Balázs Attila

9216 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak Magyarországon az elmúlt 24 órában, ezzel a járvány kezdete óta 1 318 093-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 81, többségében idős, krónikus beteg, velük együtt az elhunytak száma 40 164-re emelkedett – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

A szerdai adat is már nagy ugrás mutatott a fertőzöttek számában (7883 fő), miután kedden még „csak” 3382 új COVID-osról tájékoztattak.

A kormányzati portálon azt is írták: kórházban 2647 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 249-en vannak lélegeztetőgépen. Utóbbi nyolccal kevesebb az előző napi adatnál, míg a kórházban ápoltak száma 2758 volt szerdán.

Az oltási akció ma délutántól folytatódik, majd péntek délután, valamint szombaton ismét előzetes időpontfoglalás nélkül lehet menni oltásra a kórházi oltópontokra és a kijelölt járásközponti szakrendelőkbe. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!