Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Átlépte a 40 ezret a koronavírusban elhunytak száma Magyarországon

Védőfelszerelést viselő orvosok ultrahangos vizsgálatot végeznek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2021. április 12-én.
Védőfelszerelést viselő orvosok ultrahangos vizsgálatot végeznek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2021. április 12-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az elmúlt 24 órában 3382 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 69, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 40 016-ra emelkedett – közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

A kormányzati portálon azt írták: a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 147 818, az aktív fertőzöttek száma pedig 113 160-ra emelkedett. Kórházban 2932 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 274-en vannak lélegeztetőgépen.

Hétfőn a hétvégi összesítő adatokban 14 655 új fertőzöttről és 167 elhunytról tájékoztattak.

Az oltási akció ezen a héten is folytatódik: csütörtök és péntek délután, valamint szombaton ismét előzetes időpontfoglalás nélkül lehet menni oltásra a kórházi oltópontokra és a kijelölt járásközponti szakrendelőkbe.

Kedden megérkezett a harmadik szállítmány a Pfizer gyermekek oltásához való vakcinájából. Már 71 ezer gyermeket regisztráltak a szülők oltásra, és 56 ezer gyermek fel is vette azt – jelezték a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek