Orbán Viktor másik lánya is céget alapított

Tiborcz István vő mellett Orbán Sárának is üzleti vonalon tojt tavaly a Jézuska.

Orbán Viktor miniszterelnök Chisinauban 2020. március 12-én.
Orbán Viktor miniszterelnök Chisinauban 2020. március 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

2021. december 14-én másodmagával céget alapított a miniszterelnök harmadik legidősebb gyermeke, Szokira-Orbán Sára is, vette észre az Mfor.hu.

A végül január 4-én bejegyzett Art Related Solutions Képzőművészeti Galéria és Tanácsadó Kft. fő tevékenysége üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás, ugyanakkor máshova nem sorolható egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenységgel és valamint használtcikk bolti kiskereskedelmével is foglalkozhat.

A céget 3 millió forint jegyzett tőkével hozták létre, és Szokira-Orbán Sára mellett kisebbségi tulajdonos még benne egy bizonyos Tajnafői Zita Diána.

Az Mfor.hu a Paks II. Zrt. Atomszféra című, 2020. januárjában megjelent társasági magazinjára hivatkozva azt írja, Tajnafői Zita Diána korábban a Paks II. Zrt. törzskari igazgatóságának koordinációs szakértője volt, egy 2012-es kiadvány szerint pedig a Nemzeti Innovációs Hivatal főosztályvezetőjeként tevkénykedett.

A cég székhelye egyébként a Pasaréti út 122.-124, ez egy olyan ingatlan, ahol több más cég mellett az idősebb Orbán-lány, Orbán Ráhel férjének, Tiborcz Istvánnak is székelnek a cégei, mint például a BDPST Zrt. is.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek