A Fidesz szerint a baloldalnak „a vérében van a megszorítás”

Szavazás az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 18-án. Elöl Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b).
Szavazás az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 18-án. Elöl Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b). Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Fidesz szerint mindegy mit ígér a baloldal a kampányban, mert ahogy korábban, ma is a megszorítás a programja! A nagyobbik kormánypárt annak kapcsán kezdett sivalkodni hétfőn, hogy

az ellenzéki pártok sajtótájékoztatójukon megszorítások nélküli államadósság-csökkentést ígértek.

A Fidesz ugyanakkor átlát a szitán: „teljesen mindegy”, hogy a baloldal mit „ígérget” a kampányban, mert 2006-ban is „végighazudták a kampányt, pénzosztogatást ígérgettek mindenkinek, aztán kormányra kerülve az ellenkezőjét csinálták” – magyarázta a párt a rekordpocsék euró-árfolyam és az elszálló infláció árnyékában.

„A baloldalnak a vérében van a megszorítás” – fogalmaztak a közleményében. Hozzátették: a Gyurcsány-Bajnai-korszak a megszorításokról szólt, hiszen tizenötször emelték a rezsit, sorozatosan emelték a családokat, a dolgozókat és a vállalkozókat terhelő adókat, befagyasztották a béreket, elvették a 13. havi nyugdíjat, eltörölték a családtámogatásokat és az otthonteremtési támogatásokat, fizetőssé tették az egészségügyet, mindeközben az IMF „adósrabszolgájává” tették Magyarországot. (Hogy ez idő tájt volt „némi” gazdasági világválság is, arra az állampárt közleménye már nem tért ki.)

A baloldalnak ma is a megszorítás a programja, a kijelölt miniszterelnök-jelöltjük a rezsicsökkentés, a minimálbér és a 13. havi nyugdíj eltörléséről beszél, valamint hibának tartja a vizitdíj és a kórházi napidíj megszüntetését – hordtak össze hetet-havat.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek