Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

A Nézőpont megkutatta, hogy optimisták a magyarok 2022 kapcsán

Egy férfi aláírja a Fidesz és a KDNP a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petícióját a belvárosi Ferenciek terén 2021. szeptember 1-jén.
Egy férfi aláírja a Fidesz és a KDNP a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petícióját a belvárosi Ferenciek terén 2021. szeptember 1-jén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A magyarok 52 százaléka pozitívan értékelte a tavalyi évet az ország szempontjából, míg az elégedetlenek aránya 42 százalékot tesz ki – olvasható a kormányközeli Nézőpont Intézet január 3-án publikált felmérésében, melyet még 2021 karácsonya előtt készítettek.

A Nézőpont szerint közel 4,2 millióan, több mint másfélszer annyian vélekednek most pozitívan az ország általános helyzetéről, mint ahányan tették azt egy évvel korábban. Mint írják, 2020 végén a felnőtt lakosság mintegy 31 százaléka, közel 2,5 millió fő volt csak optimista, 65 százalék, mintegy 5 millió fő pedig negatívan értékelte az évet.

A közvélemény-kutatás szerint a felnőtt lakosság 55 százaléka azon a véleményen van, hogy inkább jól fog alakulni 2022, mint nem, a válaszadók 27 százaléka viszont borúlátó. Megjegyzik, van közel egymillió fő, akik 2021-et negatívnak ítélték, 2022 kapcsán viszont optimisták.

A kormánybarát intézet hangsúlyozza, a mért eredmények a 2022-es választás szempontjából is fontosak, a közhangulat ugyanis a kampányra is hatással lehet.

Magyar Péter: Orbán küzd, mint malac a jégen; szerinte már 20% szavazna a nem létező pártjára

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok

Kiderült, mennyi szavazót veszített a Fidesz a kegyelmi botrány miatt

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt