Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

95 elhunytról, 3361 új COVID-osról jött hír csütörtökön

RövidenRöviden
Bujdosó László osztályvezető főorvos Pfizer-BioNtech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltást ad be egy egészségügyi dolgozónak a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban 2021. január 9-én.
Bujdosó László osztályvezető főorvos Pfizer-BioNtech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltást ad be egy egészségügyi dolgozónak a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban 2021. január 9-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

3361 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 253 055 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – olvasható az év utolsó előtti napján kiadott járványügyi összefoglalóban.

Az elmúlt 24 órában elhunyt 95 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 39 104 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 106 531 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 107 420 főre csökkent. 3697 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 342-en vannak lélegeztetőgépen.

December 29-én 115 elhunytról és 3005 új igazolt betegről számoltak be, december 28-án 151 halottról és 1370 új fertőzöttről közöltek adatot. December 27-én, az előző négy nap adatait összesítve 436 halottról és 7989 új koronavírusosról adtak ki közleményt.

A tájékoztatás kiemeli, az omikron vírusvariáns Magyarországon is terjed, ezért továbbra is az oltás felvételére kérik az oltatlanokat és a megerősítő oltás felvételére a négy hónapnál régebben oltottakat.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter