Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

436 halottról, 7989 új koronavírusosról érkezett hír hétfőn

Az elmúlt négy nap adatait közölték egyben.

Lélegeztetett beteget lát el egy védőfelszerelést viselő orvos a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 1-jén.
Lélegeztetett beteget lát el egy védőfelszerelést viselő orvos a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 1-jén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 7989 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt négy napban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 245 319 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – adta hírül hétfőn a koronavirus.gov.hu.

Azt írják, december 23-26. között elhunyt 436 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 38 743 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 118 633 főre csökkent, 4063 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 409-en vannak lélegeztetőgépen. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 087 943 fő.

Hangsúlyozzák, az omikron vírusvariáns Magyarországon is terjed, ezért továbbra is az oltás felvételére buzdítják azokat, akik még valamilyen okból nem éltek a vakcina nyújtotta lehetőségekkel, valamint azokat is, akiket már négy hónapnál régebben oltottak és időszerű a megerősítő oltás.

Hozzátették, a szülők számára folyamatosan nyitva a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap az 5-11 éves gyermekek oltásához, illetve hogy az ünnepek alatt is van lehetőség oltásra időpontfoglalással.