Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

5928 új fertőzöttről, 144 halottról tájékoztattak csütörtökön

Védőfelszerelést viselő orvosok és ápolók a fővárosi Szent László Kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. december 13-án.
Védőfelszerelést viselő orvosok és ápolók a fővárosi Szent László Kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. december 13-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

December 16-ra 5298 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 213 318 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – áll a koronavirus.gov.hu friss tájékoztatásában.

Mint írják, elhunyt 144 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 37 376 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 016 089 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 159 853 főre csökkent. 6109 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 542-en vannak lélegeztetőgépen.

Megjegyzik, hogy a mai nappal újabb, ezúttal háromnapos oltási akció indult, ismét időpontfoglalás nélkül is fel lehet venni az oltást csütörtök és péntek délután, valamint szombaton a kórházi oltópontokon. Szerdától megkezdődött az 5-11 éves gyermekek oltása is, a szülők számára folyamatosan nyitva a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap.

Kapcsolódó friss hírek

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték