Belföld

Fordulat: Hadházy megszólalt Magyar Péterről, ez mindent megváltoztathat

Külföld

Merényletet követtek el Robert Fico ellen, több lövés is eltalálhatta

Külföld

Merénylet Robert Fico ellen: megszólalt Orbán Viktor

Szijjártó bejelentette: hetente háromszor repül a kormány teherszállító gépe Kínába

Szijjártó bejelentette: hetente háromszor repül a kormány teherszállító gépe Kínába
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A WizzAir hetente háromszor fog megfordulni a kormány által a koronavírus-járvány első hullámát követően vásárolt teherszállító repülőgéppel Magyarország és Kína között – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az Airbus A330-200F típusú gép szombat délelőtt kezdte meg kereskedelmi útját. A cargo gép idén mintegy 6,8 millió adag vakcinát szállított Budapestre, mindig időben – magyarázta Szijjártó, de mivel most már nem kell rendszeresen oltóanyagokat szállítani, így jelentős szabad kapacitása lett a repülőgépnek, ezért a héten aláírták a szerződéseket a WizzAir kereskedelmi alapú üzemeltetéséről.

Kereskedelmi üzemeltetés élesítve!

Közel 7 millió adag életmentő vakcinaszállítmány után, ma megkezdődött a kereskedelmi üzemeltetés🛫

Posted by Szijjártó Péter on Saturday, December 11, 2021

„Még soha nem volt a magyar államnak állami tulajdonban lévő, magyar felségjelzésű, szélestörzsű, hatalmas kapacitással és teherbíró képességgel rendelkező, menetrendszerinti forgalomban részt vevő teherszállító repülőgépe, most már ilyen is van”

– büszkélkedett a külügyminiszter.

Elmondta, a gép hetente háromszor fog megfordulni Budapest és Csengtu között, amelynek nyomán a kétoldalú kereskedelmi forgalom további bővülése várható.

Világosan mutatja a keresletet, hogy az új szerződések keretében most először felszálló gép nagyjából tíz tonna rakománnyal indul Kínába, majd onnan ötven tonna áruval fog visszatérni, alapvetően elektronikai és autóipari alkatrészekkel

– részletezte Szijjártó Péter.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!