Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Szijjártó elintézte: Egyiptomba és a Maldív-szigetekre is lehet már utazni védettségi igazolvánnyal

Magyarok millió lélegeztek most fel.

Szijjártó elintézte: Egyiptomba és a Maldív-szigetekre is lehet már utazni védettségi igazolvánnyal
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A Karmelita kolostorból jelentkezett be Szijjártó Péter, hogy közölje az örömhírt: Magyarország két újabb országgal, Egyiptommal és a Maldív-szigetekkel állapodott meg a vakcinaigazolások kölcsönös elismeréséről, így a koronavírus ellen legalább kétszer beoltottak szabadon utazhatnak ezen országokba.

A külügyminiszter a Gazdasági Kabinet ülése előtt megosztott videójában arra is figyelmeztetett, hogy a koronavírus-járvány sajnos nem enged a szorításából, újabb és újabb variánsok jelennek meg szinte havi rendszerességgel.

Figyelem, újabb utazási megállapodások!

Figyelem, újabb utazási megállapodások!

Posted by Szijjártó Péter on Saturday, November 27, 2021

„Ettől függetlenül mindenki egyetért abban, hogy oltással lehet a legjobban védekezni, ezért is örül a kormány, hogy sikeres az oltási akcióhét, amelyen egyre többen vesznek részt”

– mondta Szijjártó.

A tárcavezető közölte, Egyiptommal kedden lép életbe a megállapodás, az oda utazók közül csak a 6 és 18 év közötti, nem beoltott gyerekeknek kell tesztet vinniük magukkal, míg az oltással rendelkezők szabadon utazhatnak. A Maldív-szigetekkel szerdán lép életbe a megállapodás, amelynek alapján 18 év felett vakcinaigazolással, az alatt pedig szabadon lehet utazni – mondta Szijjártó Péter.

Eddig 22 országgal kötöttek megállapodást a vakcinaigazolások kölcsönös elfogadásáról és ennek alapján a szabad utazásról.