Szijjártó elintézte: Egyiptomba és a Maldív-szigetekre is lehet már utazni védettségi igazolvánnyal

Magyarok millió lélegeztek most fel.

Szijjártó elintézte: Egyiptomba és a Maldív-szigetekre is lehet már utazni védettségi igazolvánnyal
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A Karmelita kolostorból jelentkezett be Szijjártó Péter, hogy közölje az örömhírt: Magyarország két újabb országgal, Egyiptommal és a Maldív-szigetekkel állapodott meg a vakcinaigazolások kölcsönös elismeréséről, így a koronavírus ellen legalább kétszer beoltottak szabadon utazhatnak ezen országokba.

A külügyminiszter a Gazdasági Kabinet ülése előtt megosztott videójában arra is figyelmeztetett, hogy a koronavírus-járvány sajnos nem enged a szorításából, újabb és újabb variánsok jelennek meg szinte havi rendszerességgel.

„Ettől függetlenül mindenki egyetért abban, hogy oltással lehet a legjobban védekezni, ezért is örül a kormány, hogy sikeres az oltási akcióhét, amelyen egyre többen vesznek részt”

– mondta Szijjártó.

A tárcavezető közölte, Egyiptommal kedden lép életbe a megállapodás, az oda utazók közül csak a 6 és 18 év közötti, nem beoltott gyerekeknek kell tesztet vinniük magukkal, míg az oltással rendelkezők szabadon utazhatnak. A Maldív-szigetekkel szerdán lép életbe a megállapodás, amelynek alapján 18 év felett vakcinaigazolással, az alatt pedig szabadon lehet utazni – mondta Szijjártó Péter.

Eddig 22 országgal kötöttek megállapodást a vakcinaigazolások kölcsönös elfogadásáról és ennek alapján a szabad utazásról.

Kapcsolódó hírek