Belföld

Orbánnak eldurrant az agya a Parlamentben, saját magukat buktatta le

Belföld

Pánik a Karmelitában, vasárnap egész nap üléseztek Rogánék

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Orbán bejelentette, hogy a 4. hullám csúcsán vagyunk, „veszteség minden nap van”

RövidenRöviden
Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. május 21-én.
Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. május 21-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A koronavírus-járvány negyedik hullámának csúcsán vagyunk, „sőt talán már lefelé is jövünk”, de csak akkor tudjuk ezt a hullámot minél előbb eljuttatni a végpontjához, és laposítani a következő hullám ívét, ha beoltatjuk magunkat, mert nincs más orvosság, csak az oltás – mondta Orbán Viktor a szokásos pénteki Kossuth rádiós interjújában.

A miniszterelnök a legújabb adatok tükrében úgy látja, csökkenés tapasztalható az új fertőzöttek, a kórházban kezeltek és a gépi lélegeztetésre szorulók számában. A járványban 166-an hunytak el egy nap alatt, ahogy a kormányfő fogalmazott,

„veszteség minden nap van, de a helyzet összességében javul”.

Elmondta azt is, hogy csütörtökön 51 666 oltást vettek fel, ebből 42 453 harmadik oltás (amiből ki lehet számolni, hogy az aznap oltást kérőknek mindössze 18 százaléka volt az, aki még egyszer sem oltakozott).

Az oltás felvételéről azt mondta, az karácsonykor különösen fontos,

„mert ha nem vagyunk beoltva, kiskarácsonyunk, ha be vagyunk, nagykarácsonyunk lesz”!

A miniszterelnök a nyugdíjakról is szólt. Elmondta, januártól 5 százalékkal emelik az összegét, a 13. havi nyugdíj is ennyivel nő, az erről szóló rendelet pénteken jelenik meg a Magyar Közlönyben.

„Ha van miből adni, az ember szívesen ad és a gazdaság a mögöttünk hagyott évben, és reményeink szerint az előttünk álló évben is jól teljesít majd” – magyarázta Orbán Viktor.

A kormányfő úgy vélte: a nyugdíjasok minden forintot számon tartanak, velük pontosan kell elszámolni, és „az élettapasztalatuk szerint jól is teszik, ha pontos elszámolást követelnek a kormánytól, láttak már olyan kormányokat, amelyek nem adtak, hanem elvettek”.

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Magyar Péter ismét beleszállt Gyurcsányban és Orbánba

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében

Magyar Péter: Orbán Viktor térde reszket

Magyar Péter azt kérdezi Orbántól, hogy ha két éve „háborús veszélyhelyzet” van, van-e hová elbújni?