Baleset

Mi folyik itt? Kiengedték a börtönből az Árpád hídi gyilkos gázolót

Belföld

Sztrájkot hirdettek a buszvezetők, mert keveslik a bérüket

Időjárás

10-15 centis hótakaró is kialakulhat a következő napokban – mutatjuk, hol eshet a legtöbb

Elképesztő rémhíreket terjesztenek az oltásellenesek Kóbor János halálával kapcsolatban

RövidenRöviden
Kóbor János a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes budapesti koncertjén, 2017. december 28-án készült.
Kóbor János a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes budapesti koncertjén, 2017. december 28-án készült. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hétfőn közel egy hónapnyi küzdelem után koronavírusban meghalt Kóbor János, az Omega együttes frontembere. A legendás énekes korábban azt nyilatkozta, sosem oltatja be magát semmivel – ezt meglovagolva most egészen aljas, kegyeletsértő álhíreket kezdtek terjeszteni a közösségi média felkent fotelvirológusai.

„MEGÖLTÉK KÓBOR JÁNOST! A VÁROSMAJORI KLINIKÁN NOVEMBER 27. -ÉN AZ OLTÓKORMÁNY A PFIZER ÉS A JONHSON and JOHNSON URAINAK PARANCSÁRA NATHANIEL ROTSCILD ÉS ORBÁN VIKTOR KIFEJEZETT SÜRGETÉSÉRE MÉLYALTÁSBA HELYEZTÉK KÓBOR JÁNOST AMIBE DECEMBER 5-6 RA VITRADÓRA BELEHALT”

– kezdődik az egyik népszerű otrombaság, amit jellemzően „az élet iskoláját” végzett szedett-vedett felhasználók terjesztenek, osztanak meg különféle Facebook-csoportokban.

Egy „élet iskoláját” végzett Facebook-felhasználó éppen leleplezi a gyógyszeripart, Orbán Viktort, és „Nathaniel Rotscild”-ot.

Egy „élet iskoláját” végzett Facebook-felhasználó éppen leleplezi a gyógyszeripart, Orbán Viktort, és „Nathaniel Rotscild”-ot.

Egy másik oltástagadó azt állítja, Kóbor Jánost „fensőbb utasításra” tették lélegeztetőgépre, mert tudomása szerint „ez a protokoll”:

„Kóbort megölték !! Példát statuálva azoknak akik nem hajlandóak oltakozni. Kóbort szabályosan bezárták és megerőszakolták a protokollal ami érvényben van a kórházakban !! Fensőbb utasításra tették a lélegeztető gépre, ez a protokoll maga a halálos ítélete minden olyan embernek akik bekerülnek a vesztőhelyre.”

Ezek, és más hasonló kegyeletsértő rémtörténetek elképesztő gyorsasággal terjednek a Facebookon, és nehezen érthető, hogy a közösségi oldal miért nem tesz ellenük. A nyilvánvaló blődségek terjesztőit egyébként nem csak rémhírterjesztés miatt, hanem hamis vádak híresztelése és rágalmazás miatt is elő lehetne venni.

Ezek is érdekelhetnek

Teljes csőd a kormány vállalkozásokat segítő programjának honlapja

Kiszivárgott: ennyit kell fizetni hamarosan a hirdetésmentes Facebookért és Instagramért

Itt a bejelentés: jön a fizetős Facebook és Instagram – ennyi lesz a havidíj annak, aki nem akar reklámokat

Fogy a levegő Zuckerberg közösségimédia-mocska körül: az EU betiltja a Meta személyes adatokon alapuló célzott hirdetéseit

Visszatér az X-Faktor

Tóth Gabi új kedvese ölében romantikázik ország-világ előtt