Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Elképesztő rémhíreket terjesztenek az oltásellenesek Kóbor János halálával kapcsolatban

Kóbor János a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes budapesti koncertjén, 2017. december 28-án készült.
Kóbor János a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes budapesti koncertjén, 2017. december 28-án készült. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hétfőn közel egy hónapnyi küzdelem után koronavírusban meghalt Kóbor János, az Omega együttes frontembere. A legendás énekes korábban azt nyilatkozta, sosem oltatja be magát semmivel – ezt meglovagolva most egészen aljas, kegyeletsértő álhíreket kezdtek terjeszteni a közösségi média felkent fotelvirológusai.

„MEGÖLTÉK KÓBOR JÁNOST! A VÁROSMAJORI KLINIKÁN NOVEMBER 27. -ÉN AZ OLTÓKORMÁNY A PFIZER ÉS A JONHSON and JOHNSON URAINAK PARANCSÁRA NATHANIEL ROTSCILD ÉS ORBÁN VIKTOR KIFEJEZETT SÜRGETÉSÉRE MÉLYALTÁSBA HELYEZTÉK KÓBOR JÁNOST AMIBE DECEMBER 5-6 RA VITRADÓRA BELEHALT”

– kezdődik az egyik népszerű otrombaság, amit jellemzően „az élet iskoláját” végzett szedett-vedett felhasználók terjesztenek, osztanak meg különféle Facebook-csoportokban.

Egy „élet iskoláját” végzett Facebook-felhasználó éppen leleplezi a gyógyszeripart, Orbán Viktort, és „Nathaniel Rotscild”-ot.

Egy „élet iskoláját” végzett Facebook-felhasználó éppen leleplezi a gyógyszeripart, Orbán Viktort, és „Nathaniel Rotscild”-ot.

Egy másik oltástagadó azt állítja, Kóbor Jánost „fensőbb utasításra” tették lélegeztetőgépre, mert tudomása szerint „ez a protokoll”:

„Kóbort megölték !! Példát statuálva azoknak akik nem hajlandóak oltakozni. Kóbort szabályosan bezárták és megerőszakolták a protokollal ami érvényben van a kórházakban !! Fensőbb utasításra tették a lélegeztető gépre, ez a protokoll maga a halálos ítélete minden olyan embernek akik bekerülnek a vesztőhelyre.”

Ezek, és más hasonló kegyeletsértő rémtörténetek elképesztő gyorsasággal terjednek a Facebookon, és nehezen érthető, hogy a közösségi oldal miért nem tesz ellenük. A nyilvánvaló blődségek terjesztőit egyébként nem csak rémhírterjesztés miatt, hanem hamis vádak híresztelése és rágalmazás miatt is elő lehetne venni.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten