Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Gulyás bízik benne, hogy Magyarországon csak mérsékelten jelenik meg az infláció

A miniszter beszélt arról is, hogy a kormány fenntartja és kiterjeszti a rezsicsökkentést.

Kóródi GrétaKóródi Gréta
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében újjáépített játszótér átadóünnepségén 2019. október 11-én.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében újjáépített játszótér átadóünnepségén 2019. október 11-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az infláció elleni küzdelemben a kormány egyik legfontosabb eszköze a rezsicsökkentés fenntartása, és kiterjesztése a kisvállalkozói és az önkormányzati szektorra is – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Mint mondta, a világban „elszabadultak az energiaárak”, ezért fontos, hogy ha az infláció ellen akarnak küzdeni, akkor „a talán legnagyobb növekedésen keresztülment világpiaci áramárakat Magyarországon nem szabad a fogyasztók számára érvényesíteni”.

Gulyás megismételte:

a magyar kisvállalkozók számára is elérhető lesz a rezsicsökkentés, a legfeljebb 4 milliárd forintos éves nettó árbevételű vagy mérlegfőösszegű, legfeljebb tíz munkavállalót foglalkoztató vállalkozások jogosultak lesznek az egyetemes szolgáltatásra.

Hozzátette: az önkormányzatok számára is lehetővé teszik az egyetemes szolgáltatás igénybevételét, mert azt látják, „jelentős erre az igény az önkormányzati világban”.

Az elszálló inflációval kapcsolatban Gulyás arról beszélt, a kormány bízik benne, hogy a rezsicsökkentés fenntartásának és kiterjesztésének köszönhetően a magyar inflációs adatok mérséklődnek, és jövő év végére „rendes pályára tudunk visszatérni”. „Ebben vannak bizonytalanságok, de bíznunk abban, a magyar intézkedések hozzájárulnak, hogy csak mérsékelten jelenjen meg Magyarországon az infláció” – magyarázta a miniszter, mintha az eddig áremelkedést csak hallucinálnánk.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Gulyás Gergelyt kiverték a betegágyából is, hogy videóra mondja: „sok hűhó semmiért” az ügyészségi iratok megmásítása

Gulyás Gergely szerint „családi vita”, hogy Rogán Antalék kihúzatták magukat ügyészségi nyomozati iratokból

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért