Az Európai Néppárt elnökével is tárgyal Márki-Zay Péter Varsóban

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke (j) és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2021. október 8-án.
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke (j) és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2021. október 8-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az Európai Néppárt elnökével – Lengyelország korábbi miniszterelnökével –, Donald Tuskkal is tárgyalni fog Márki-Zay Péter Varsóban, a kétnapos lengyel útja során – tájékoztatott a Mindenki Magyarországa Mozgalom szerdán.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje találkozik majd Rafal Trzaskowski varsói főpolgármesterrel, a Civil Platform tagjával is, de egyeztet Bogdan Klich szenátorral, volt honvédelmi miniszterrel, Radoslaw Sikorski európai parlamenti képviselővel, volt külügyminiszterrel, valamint Szymon Holowniával, aki civil jelöltként indult a 2020-as lengyel elnökválasztáson.

Márki-Zay Péter azt követően utazik Varsóba, hogy november közepén Brüsszelben találkozott vezető uniós politikusokkal, köztük Manfred Weberrel, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével, valamint november végén Pozsonyban megbeszélést folytatott Mikulás Dzurindával, az Európai Néppárt pártalapítványának vezetőjével, volt szlovák miniszterelnökkel – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek