Már 15 ezer kamasz oltását kérték a szülők az akcióhéten

Az első gyermekek oltására való vakcinaszállítmány várhatóan december 21-én érkezik.

Diákok várakoznak egy erre kijelölt osztályteremben, miután beoltották őket a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával a kisvárdai Vári Emil Általános Iskolában 2021. szeptember 3-án.
Diákok várakoznak egy erre kijelölt osztályteremben, miután beoltották őket a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával a kisvárdai Vári Emil Általános Iskolában 2021. szeptember 3-án. Fotó: MTI/Balázs Attila

Az oltási akció kezdete óta már 15 ezer 12-17 éves oltását kérték a szülők, közülük 11 ezren az első oltásra érkeztek, csaknem ezren pedig a megerősítő, harmadik oltást is felvették – írta a koronavirus.gov.hu kedden.

A kormányzati honlapon kiemelték: Magyarország készen áll az 5-11 évesek oltására is, miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezte a Pfizer oltását erre a korosztályra.

Az első gyermekek oltására való vakcinaszállítmány várhatóan december 21-én érkezik – ismertették, hozzátéve: a gyermekek oltásának előkészítését megkezdte az oltási munkacsoport, a tudnivalókról időben tájékoztatást kapnak a szülők.

A 18 év alatti korosztály számára is van lehetőség a megerősítő, harmadik oltás felvételére. Ez különösen indokolt lehet a krónikus betegséggel küzdő, kockázati csoportba tartozó fiataloknál – emelték ki, hozzátéve: a szülőknek ez esetben érdemes a gyermek kezelőorvosával, gyermekorvosával konzultálni.

Kapcsolódó hírek