Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Hadházyval és a saját mobiljával is meggyűlt a baja a „vállalkozónak”, aki milliárdokat síbolhatott el láthatatlan beruházásokra

Kovács Imre, a „geotermikus energia királya” és Hadházy Ákos agóniája a mobiltelefonnal.
Kovács Imre, a „geotermikus energia királya” és Hadházy Ákos agóniája a mobiltelefonnal.

Kabaréba illő jelentet rögzített Hadházy Ákos, amikor személyesen keresett fel egy Kovács Imre nevű vállalkozót, aki a független parlamenti képviselő szerint milliárdokat kapott többek között geotermikus erőművek építésére szerte az országban. A mosonmagyaróvári beruházás helyén azonban egy bádogsufni, a kiskunhalasi helyén ennyi sem, csak gaz „valósult meg” – ezt próbálta számon kérni a politikus Kovácson.

Válaszadás helyett a férfi perceken át ismételgette, hogy Hadházy Ákos „írásban tegye fel a kérdéseit”, és még igennel vagy nemmel sem volt hajlandó felelni arra, hogy ahol éppen állnak, ott az ő gyára épül-e közpénzből?

A videó csúcspontja 6:20-nál érkezik el, amikor Kovács elhatározza, hogy ő is lefényképezi Hadházy operatőrét, ám a vállalkozó ekkor a telefonjával került összetűzésbe: nem tudott vele fényképezni.

– Egy pillanat… nem akar… de hát nem tudom miért nem akar működni…
– Segítsek? Küldök én majd magának róla fotót!
– Nem, nem. Nem szükséges. Elég hogyha én megcsinálom ezt, csak nem tudom miért nem akar fényképet készíteni…
– Fog az sikerülni, megvárjuk.

Imre, a geotermikus energia királya

Ismerjék meg Kovács Imrét! Ő a geotermikus energia királya, legalábbis sok pénzt kapott ilyen célra. Próbáltam kérdezni tőle, de Imre nem szeretné elmondani, hogy- miért van bádogsufni a mosonmagyaróvári geotermikus erőmű helyén (pedig 3 milliárd forint támogatást nyert rá);- miért nincs sehol nyoma a battonyai geotermikus erőmű (pedig 12 milliárdot nyert rá, amiből ötöt fel is vett);- miért van gaz a kiskunhalasi geotermikus fűtőmű helyén (400 milliót kapott rá);- miért nem termel a fecskendőgyár Kocsordon, pedig Varga Mihály még szalagot is vágott tavasszal – igaz, hogy csak a szobájában (1,5 milliárdot kapott rá);- és mit épít Mátészalkán? Érdemes végignézni, hogyan tájékoztatja Önöket, adófizetőket az a „vállalkozó”, aki csak a fentebb felsprolt beruházásokra 9,9 milliárd(!) forintot kapott Önöktől és az európai adófizetőktól (ebben nincsen benne minden „kisebb”, 100-150 milliós támogatás). Érthetetlen amúgy, hogy Varga miniszter miért védi Imrét amnyira, és miért adott neki újabb másfél milliárdot fecskendőgyárra azok tán, hogy a geotermikus erőművekből nem lett semmi. Egyáltalán: mi abban a logika, hogy az orvosi eszközöket világszínvonalon gyártó Dispomedicort bedönti az állam, aztán horribilis pénzt ad egy csalónak egy év múlva, hogy építsen újat? A videó végén megosztom Önökkel a másik, gyárban készített fényképet és videót is, hogy mindenki eldönthesse, átverték-e Varga miniszter urat vagy sem.

Posted by Hadházy Ákos on Tuesday, November 23, 2021