Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Közel 400 ezer forintot utal egy magyar cég annak, aki beoltatja magát

Akinek ez sem elég, azt fizetés nélküli szabadságra küldik.

Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. november 4-én.
Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. november 4-én. Fotó: MTI/Komka Péter

Három hete lépett életbe az a rendelet, amely felhatalmazza a munkáltatókat arra, hogy feltételül szabják a koronavírus elleni védőoltást. A Dunaföldváron üzemelő Pannonia Bio élt is a lehetőséggel, kötelezővé tette az oltás felvételét minden dolgozója számára, ám a cég vaskos bónuszt is ad a vakcina mellé.

A Portfolionak eljuttatott belső levél szerint Pavel Kudriavtcev, a társaság vezérigazgatója arról írt a munkavállalóknak, hogy „a koronavírus negyedik hulláma rohamosan növekszik Európában”, és hogy „az elérhető vakcinák bizonyítottan hatékonyak és biztonságosak”.

Arról is szólt a levélben a cégvezető, hogy a társaság tulajdonosi köre, az összes igazgató és a menedzsment is teljeskörűen átoltott, azonban a vállalati beoltottsági arányt alacsonynak tartják, ezért jutalomrendszert alakítottak ki:

  • Nettó 175 ezer forint bónuszt fizet a cég az első vakcinadózis után.
  • Nettó 175 ezer forint bónuszt fizetnek a második adag oltásért, amelyet az első oltás utáni előírt időn belül adnak be.
  • Azok, akik már korábban felvették a két oltást, nettó 360 ezer forintos bónuszt kaphatnak a harmadik, emlékeztető oltás felvételéért. Ez abban az esetben is jár, ha valaki már korábban megkapta azt, vagy január elsejéig veszi fel a harmadik dózist és azoknak is, akik ezt követően, az előírt legrövidebb időn belül veszik fel a harmadik adagot.

A maximálisan elérhető bónusz összege nettó 360 ezer forint, és az összeget azok után utalják, ha a dolgozók az oltási igazolást bemutatták – derül ki a közlésből.

Azokat a munkavállalókat pedig, akik január elsejéig nem veszik fel az oltást – még a nagyvonalú ajánlat ellenére sem –, fizetés nélküli szabadságra küldik.