Közel 400 ezer forintot utal egy magyar cég annak, aki beoltatja magát

Akinek ez sem elég, azt fizetés nélküli szabadságra küldik.

Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. november 4-én.
Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. november 4-én. Fotó: MTI/Komka Péter

Három hete lépett életbe az a rendelet, amely felhatalmazza a munkáltatókat arra, hogy feltételül szabják a koronavírus elleni védőoltást. A Dunaföldváron üzemelő Pannonia Bio élt is a lehetőséggel, kötelezővé tette az oltás felvételét minden dolgozója számára, ám a cég vaskos bónuszt is ad a vakcina mellé.

A Portfolionak eljuttatott belső levél szerint Pavel Kudriavtcev, a társaság vezérigazgatója arról írt a munkavállalóknak, hogy „a koronavírus negyedik hulláma rohamosan növekszik Európában”, és hogy „az elérhető vakcinák bizonyítottan hatékonyak és biztonságosak”.

Arról is szólt a levélben a cégvezető, hogy a társaság tulajdonosi köre, az összes igazgató és a menedzsment is teljeskörűen átoltott, azonban a vállalati beoltottsági arányt alacsonynak tartják, ezért jutalomrendszert alakítottak ki:

  • Nettó 175 ezer forint bónuszt fizet a cég az első vakcinadózis után.
  • Nettó 175 ezer forint bónuszt fizetnek a második adag oltásért, amelyet az első oltás utáni előírt időn belül adnak be.
  • Azok, akik már korábban felvették a két oltást, nettó 360 ezer forintos bónuszt kaphatnak a harmadik, emlékeztető oltás felvételéért. Ez abban az esetben is jár, ha valaki már korábban megkapta azt, vagy január elsejéig veszi fel a harmadik dózist és azoknak is, akik ezt követően, az előírt legrövidebb időn belül veszik fel a harmadik adagot.

A maximálisan elérhető bónusz összege nettó 360 ezer forint, és az összeget azok után utalják, ha a dolgozók az oltási igazolást bemutatták – derül ki a közlésből.

Azokat a munkavállalókat pedig, akik január elsejéig nem veszik fel az oltást – még a nagyvonalú ajánlat ellenére sem –, fizetés nélküli szabadságra küldik.

Kapcsolódó hírek