Elkezdődött az oltási akcióhét, sokan érkeznek az oltópontokra

Nagy sorok alakultak ki, legtöbben a harmadik oltásukra várnak.

Oltásra várakozók a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház újonnan megnyitott oltópontja előtt 2021. november 22-én. Az ezen a napon kezdődő oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat.
Oltásra várakozók a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház újonnan megnyitott oltópontja előtt 2021. november 22-én. Az ezen a napon kezdődő oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

November 22-én elindult az oltási akcióhét Magyarországon: 101 oltóponton várják az oltásra várókat, akiknek az első, második és harmadik koronavírus elleni oltást is regisztráció nélkül beadják.

György István államtitkár arról beszélt, délig 51 ezer koronavírus oltást adtak be, ezek közül 42 ezer harmadik, mintegy 7 ezer első, a többi második oltás.

Az oltáshoz csak személyes dokumentumainkra, személyi igazolványra és TAJ-kártyára van szükség, és öt vakcina közül lehet választani. A helyszíni beszámolók szerint nagy sor alakult ki, és legtöbben a harmadik oltásukra várnak.

Oltásra érkezők a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. november 22-én.

Oltásra érkezők a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. november 22-én.Fotó: MTI/Vajda János

György István mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát. Közölte, arra kérték a kórházakat, hogy ha szükséges, a hosszú várakozási időt elkerülendő nyissanak új oltóhelyeket.

Az oltási akcióhét hétfőn kezdődött, az oltakozni vágyókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is várják. Vasárnapig nem kell előzetesen időpontot foglalni, időpontra bejelentkezni, regisztrálni.

Kapcsolódó hírek