Pontosított a kormány: nem kell mindenhol maszkot hordani

Pontosított a kormány: nem kell mindenhol maszkot hordani
Fotó: Facebook/Budapesti Közlekedési Központ

A csütörtöki Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely miniszter, hogy szombattól ismét mindenhol kötelező a maszk, ahol egy helyiségben öt főnél többen tartózkodnak.

Időközben a döntéssel kapcsolatos rendelet is megjelent, de a rendezvényszervezők ezt eltérően értelmezték, így az RTL Klub rákérdezett a kormánynál, hogy most akkor pontosan hol kell mindenkinek maszkot viselnie, hol kell csak a dolgozóknak, és hol nem kötelező az egyáltalán.

A válaszból kiderült:

  • A vendégeknek továbbra sem kell olyan rendezvényen maszkot viselni, ahol eddig is kötelező volt a védettségi igazolvány. Ide tartoznak a konferenciák, a zenés-táncos rendezvények és a koncertek.
  • Csak a dolgozóknak kell orrot és szájat eltakaró maszkot hordaniuk az éttermekben, edzőtermekben, uszodákban és szállodákban.
  • Mindenki számára kötelező a maszkviselés azokon a helyeken, ahol eddig sem kértek védettségi igazolványt: a plázákban, mozikban, színházakban, múzeumokban és üzletekben.

A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi, ebben a Honvédség is közreműködhet. Szabálytalanság esetén az üzemeltetőt és a maszkot nem viselő személyt is megbüntethetik.

Kapcsolódó hírek