Itt a kormány bejelentése: kötelező lesz a maszkviselés zárt térben

Szombattól ismét mindenhol kötelező a maszk, ahol egy helyiségben öt főnél többen tartózkodnak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. november 14-én.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. november 14-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy szombattól ismét kötelező lesz zárt térben a maszkviselés, az egészségügyi dolgozók számára pedig kötelezővé teszik a harmadik oltás felvételét is.

A péntek éjféltől hatályos előírás szerint tehát immár a bevásárlóközpontokban, üzlethelyiségekben is maszkviselési kötelezettség lép érvénybe, a tömegközlekedési eszközökön pedig továbbra is érvényben marad.

A szolgáltatók esetében mindenhol kötelező a maszkviselés, ahol egy helyiségben rendszeresen öt főnél többen tartózkodnak. Az iskolák esetében az intézmények vezetői dönthetnek, hogy kötelezővé teszik-e a maszkhasználatot.

Az 500 főnél nagyobb rendezvényeket ezentúl csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni.

Visszatér a maszkhasználat a belső tereken, a harmadik oltás is kötelező az egészségügyben: újabb intézkedések a járvány megfékezésére.

Posted by Magyarország Kormánya on Thursday, November 18, 2021

A maszkhasználat alól kivételt jelentenek az irodák és a sportolás céljára szolgáló helyiségek – mondta.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról is, hogy a kormány buzdít a harmadik oltás felvételére, az állami szférában kötelezővé is fogja tenni a 6 hónapnál régebben felvett második oltás esetében.

Elhangzott, Szputnyik vakcinából már nem lehet kérni, „mert elfogyott”, de Pfeizer-BioNTech, Moderna, Sinopharm, AstraZeneca és Johnson & Johnson vakcinák elérhetőek Magyarországon, közel 10 millió adag áll rendelkezésre és még várhatóak is szállítmányok ezekből.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek