Korlátozások jönnek Budapesten: kötelező lesz a maszkviselés zárt térben

Budapest „nem fog a kormányra várni”, úgyhogy majd jövő héten döntenek róla egy ülésen.

Védőmaszkot viselő járókelő a budapesti Astoriánál 2020. november 11-én.
Védőmaszkot viselő járókelő a budapesti Astoriánál 2020. november 11-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kötelező lesz a maszkviselés Budapest területén a zárt terekben, mert a főváros vezetése „nem fog a kormányra várni”, legalábbis a jövő hétnél tovább nem, mert akkor fognak majd összeülni és dönteni a szigorításról.

„A Főváros vezetése nem fog a kormányra várni, a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén dönteni fognak arról, hogy elrendeljék Budapest közigazgatási területén zárt terekben a maszkviselést. A zárt térben való maszkviselés mellett szombattól a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. intézményei, fürdői csak védettségi igazolvánnyal vagy az oltást igazoló dokumentummal látogathatók”

közölte a főváros csütörtökön, azzal indokolva a lépést, hogy „az esetszámok egyre jobban emelkednek, napok óta száz felett a halálos áldozatok száma, így a közös együttélés szabályai miatt kell cselekedni, hiszen az emberéleteknél semmi sem fontosabb”.

„Hazánkban több, mint 30 ezer áldozatot követelt eddig a járvány, így a kormány tétlensége több, mint felelőtlenség. Semmilyen politikai haszon nem származhat emberéletek veszélyeztetéséből” – emelik ki.

 

A hivatal közleményében azt is írta, hogy köszönik a budapestiek együttműködését, „hiszen amióta kötelező a maszk használata a közösségi közlekedés járatain, még nem kellett komoly büntetéseket kiosztani, a legtöbben fegyelmezetten viselik a maszkot”.

Kapcsolódó hírek