Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Kiderült, mennyiért mennek idén a budapesti ingatlanok

6 százalékkal növekedtek az árak a tavalyihoz képest, a legtöbben még mindig befektetési céllal vásárolnak.

Budapesten 2021-ben átlagosan 43 millió forintos áron keltek el az ingatlanok, ami 6 százalékos növekedés 2020-hoz képest; a fővárosi lakások átlagos négyzetméterára az eddigi adatok alapján 667 ezer forint volt, a megvásárolt lakások pedig átlagosan 65 négyzetmétert tettek ki – közölte a Duna House.

Eladói részről a tulajdonosok több mint negyede a nagyobb ingatlanba való költözés miatt vált meg lakásától, majd 12-12 százalékban pedig egykori befektetésük, illetve örökségük értékesítéséből várták a hozamot. Vevői oldalról a legfőbb motiváció a befektetési célú vásárlás volt, amit az első lakás megszerzése követett.

A fővárosi ingatlant vásárlók körében Angyalföld volt a legnépszerűbb, amit szorosan követett Zugló és Újbuda: az érdeklődések 18, 17, illetve 16 százaléka irányult ezekre a kerületekre.

Arra is rámutattak, hogy a Duna House tranzakciós adatai alapján az ingatlanok 4 százalékáért fizettek az új tulajdonosok több mint 100 millió forint felett, míg 9 százalékukat 20 millió forint alatt tudták megszerezni a vevők. Az adásvételek csaknem 10 százalékánál a négyzetméterár meghaladta az 1 millió forintot. Idén eddig a legdrágább ingatlan egy 5. kerületi, 111 négyzetméteres lakás volt, ami 240 millió forintért cserélt gazdát. Házaknál a 2. kerületben fizettek a legtöbbet, 200 millió forintot egy 250 négyzetméteres épületért. A legolcsóbb lakásért Budapesten idén 8,7 millió forintot fizetett az új tulajdonosa. Tízmillió forint alatti összegért is volt elérhető néhány darab, jellemzően felújítandó minigarzon.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt