Novák: ez a kormány a családok kormánya

Tiborcz István, Orbán Ráhel férje és Orbán Viktor miniszterelnök pálinkáznak 2013 decemberében.
Tiborcz István, Orbán Ráhel férje és Orbán Viktor miniszterelnök pálinkáznak 2013 decemberében. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ez a kormány a családok kormánya, ezért minden döntésében a családok érdekeit igyekszik szem előtt tartani – magyarázta a családokért felelős tárca nélküli miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés Népjóléti bizottságának keddi ülésén.

A kormány intézkedéseinek célja, hogy hozzájáruljanak a vágyott magyar gyermekek megszületéséhez és a szülők minél jobb körülmények között nevelhessék fel gyermekeiket – mondta Novák Katalin.

Ismertetése szerint 500 milliárd forint pluszkifizetést kaptak a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíjon kívül, 22 ezer milliárd forintot fordítottak családtámogatásokra 2010 óta és összességében 3,5-szeresére emelték a családtámogatásokat 2010-hez képest.

A miniszter újra a hallgatóság szájába rágta, hogy a kormány döntése értelmében jövő februárban teljes összegben kifizetik a 13. havi nyugdíjat. „Tehát visszavezettük a 13. havi nyugdíjat, és jövő februárban ez a 2,5 millió nyugdíjas vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő (…) is megkapja a 13. havi nyugdíjat” – melegített a tavaszi választásra Novák Katalin.

Kapcsolódó hírek