Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Novák Katalin: emelkedik a minimálbér, a GYED és a GYOD is

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2021. június 29-én.
Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2021. június 29-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A minimálbér emelkedésével a családtámogatások összege is nő január elsejétől – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a videóban azt mondta: a gyermekek otthongondozási díja (gyod) a minimálbér szintjére, 200 ezer forintra emelkedik, ami az ápolási díj korábbi összegéhez képest jelentős növekedés.

‼️ A minimálbér 200 ezer forintra emelésével jövőre sokkal magasabb lesz a GYED maximális összege és a GYOD összege is. ✔️ A GYED-ben részesülők havonta akár bruttó 280 ezer forintot is kaphatnak. ✔️ A nagyszülői GYED maximális összege ugyancsak bruttó 280 ezer forintra nő.✔️ A diplomás GYED összege is megemelkedik, az alapképzésben résztvevők havi 140 ezer forintot, a mesterképzésben résztvevők pedig 182 ezer forintot kaphatnak majd. ✔️ A GYOD összege 200 ezer forintra emelkedik.✔️ Egyes betegségekben szenvedők a minimálbér 5%-ának megfelelő adókedvezményre jogosultak. Ezzel jövőre havonta 10 ezer forint kedvezményben részesülnek az érintettek. Ez az adókedvezmény például a laktóz intoleranciában, a cukorbetegségben, vagy a cöliákiában szenvedőkre is vonatkozik.✔️ Az álláskeresési járadék összegének felső határa bruttó 200 ezer forintra nő. #acsaládokértdolgozunk #minimálbér #GYED #GYOD

Posted by Novák Katalin on Tuesday, November 9, 2021

A gyermekgondozási díj (gyed) és a nagyszülői gyed maximális összege bruttó 280 ezer forintra nő – tudatta.

A miniszter bejegyzése szerint a diplomás gyed összege is emelkedik: az alapképzésben résztvevők havi 140 ezer forintot, a mesterképzésben résztvevők pedig 182 ezer forintot kaphatnak.

Egyes betegségekben – például laktóz intoleranciában, cukorbetegségben vagy cöliákiában – szenvedők a minimálbér 5 százalékának megfelelő adókedvezményre jogosultak – írta, ismertetve: jövőre ez havonta 10 ezer forint kedvezményt jelent az érintetteknek.

Novák Katalin hozzátette: az álláskeresési járadék összegének felső határa bruttó 200 ezer forintra nő.

Győzike elfoglalta Brüsszelt, az Európai Parlamentből jelentkezett be Orbán Viktor talpnyalója

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint jogos kirúgni valakit a véleményéért

A Pedofidesz új kommunikációs igazgatója szerint „erős közösségként” készülnek a közelgő választásra

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt