Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Orbán: a kötelező oltás elrendelése túl van a lakosság tűréshatárán

Úgyhogy rendeljék csak el a munkahelyek, ha akarják.

Orbán Viktor miniszterelnök, mielőtt interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2021. október 1-jén.
Orbán Viktor miniszterelnök, mielőtt interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2021. október 1-jén. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Semmilyen védelmi intézkedés nem óv meg a fertőzéstől, csak az oltás

– hárította a kormány felelősségét Orbán Viktor a Kossuth rádión futó szokásos péntek reggeli propagandaműsorában.

A kormányfő arról magyarázott, hogy a delta variáns gyorsabban terjed és súlyosabb megbetegedést okoz. Az oltottak nincsenek veszélyben, az oltatlanok életveszélyben vannak. Aki nincs beoltva, annak nemcsak arra kell számítania, hogy megtalálja a vírus, hanem arra is, hogy súlyos állapotba fog kerülni, nagy valószínűséggel kórházba – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki mindenkit arra kér, oltassa be magát.

Orbán Viktor azt mondta: amíg mindenki nincs beoltva, ez a vírus újra fertőzni fog; a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, az oltatlanok kockázata tízszer nagyobb.

A műsorban arról is beszélt, szerinte a kötelező oltás elrendelése túl van a lakosság tűréshatárán, ezért döntöttek inkább úgy, hogy bevonják a cégeket, munkahelyeket a védekezésbe (és rájuk tolják a felelősséget az oltás megkövetelésével kapcsolatban).

Kapcsolódó friss hírek